3Η Παγκύπρια Ποδηλατική Πορεία ΚΟΑ «Ποδηλατώ για ένα ευρώ – για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία» , 29 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2017

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σας ανακοινώνει ότι έχει θεσμοθετήσει και έχει θέσει υπό την αιγίδα του την Παγκύπρια Ποδηλατική Πορεία της Μαρίνας Θεοδώρου σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ. Η φετινή πορεία φέρει την ονομασία ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΟΑ «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ – ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ» (Αρ. άδειας διενέργειας εράνου Αρ.:Ν.Π. 28/2016) και φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαίου-2 Ιουνίου 2017.

Η Μαρίνα Θεοδώρου, αθλήτρια της ποδηλασίας διοργάνωσε με δική της πρωτοβουλία για πρώτη φορά το 2015 την ποδηλατική αυτή πορεία, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού με πλήρη αίσθημα της ευθύνης του για τον κοινωνικό ρόλο που έχει να επιτελέσει ο αθλητισμός, ως η ανώτατη αθλητική αρχή της χώρας, θεσμοθέτησε την πορεία σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού, μεταφέροντας έμπρακτα το μήνυμα ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο  κοινωνικής  αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο μας.

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου της συνεργασίας μεταξύ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος (ΚΙ) και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), η συλλογή του χρηματικού ποσού φέτος από την 5νθήμερη ποδηλατική πορεία συνολικής διαδρομής 700 χιλιομέτρων, θα παραδοθεί στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Η Μαρίνα θα διανύσει ολόκληρη τη διαδρομή και τις 5 ημέρες και θα συνοδεύεται κατά τόπους και σημεία από ποδηλάτες ή και εθελοντές.

  • Σταθμοί για συλλογή εισφορών κατά την διάρκεια της πορείας θα γίνονται στις εγκαταστάσεις Δήμων, Κοινοτικών Συμβουλίων και Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων των Κοινοτήτων, καθώς επίσης και σε ορισμένα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. (Πίνακας διαδρομών και σταθμών με ημέρες και ώρες επισυνάπτεται)

  • Κατά τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας θα υπάρχει η ευκαιρία για άτομα (ηλικίας 18-45) να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στα πιο κάτω σημεία:

« Με λίγο σάλιο σε μία μπατονέτα. Τόσο απλά! »

ΗΜΕΡΑ 1Η – ΔΕΥΤΕΡΑ 29/05/2017 – 3.00μ.μ. – Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού  – Στον χώρο εκκίνησης της Ποδηλατικής Πορείας
ΗΜΕΡΑ 2Η -ΤΡΙΤΗ 30/05/2017 – 5:00 μ.μ – Λιμανάκι της Πάφου
ΗΜΕΡΑ 3Η -ΤΕΤΑΡΤΗ 31/05/2017 – 13.30μ.μ. – Νέα Μαρίνα-Λιμάνι Λεμεσός
ΗΜΕΡΑ 4Η – ΠΕΜΠΤΗ – 1/06/2017 – 3.30μ.μ. – Φοινικούδες/Λάρνακα
ΗΜΕΡΑ 5Η – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/06/2017 – 8.30π.μ. – Δημαρχείο Παραλιμνίου 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο έντυπο της αίτησης καθώς επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε  τηλεφωνικώς στο 99787878.

Επισυνάπτονται πιο κάτω:

(το ακριβές πρόγραμμα της διαδρομής της πορείας και τις ώρες που θα περάσει η Μαρίνα με το ποδήλατο της από κάποια σχολεία και Κοινοτικά Συμβούλια παγκυπρίως, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες διευθετήσεις των σχολείων και των εκπροσώπων τους για την παράδοση των χρημάτων καθώς και η αίτηση συμετοχής για όσους ποδηλάτες θα ήθελαν να συνοδεύσουν την Μαρίνα στην πορεία ποδηλατώντας μαζί της. Φέτος δίνεται η ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να  ακολουθήσουν την Μαρίνα σε όλες τις διαδρομές και να διανυκτερεύσουν στα ξενοδοχεία όπου θα φιλοξενήσουν την ιδία. Έχουμε εξασφαλίσει ιδιαίτερα πακέτα για τις μέρες της πορείας.