Η Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2007 με την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στον Δήμο Στροβόλου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (πρώην Cyprus College). Μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της μπάντας είναι ο Δρ. Γιάννης Μυράλης.

Η Μπάντα στοχεύει στην προώθηση της υψηλού επιπέδου μουσικής ενασχόλησης και δραστηριότητας, στην παροχή ευκαιριών υγιούς ενασχόλησης για τους νέους, μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα μεγάλο μουσικό σύνολο, συμβάλλοντας στην καλλιτεχνική καλλιέργειά τους, στην προβολή και προώθηση του ρεπερτορίου για συμφωνική μπάντα και στη δημιουργία και ανάπτυξη κυπριακού και ελληνικού ρεπερτορίου για το σύνολο αυτό.

Στη Συμφωνική Μπάντα συμμετέχουν φοιτητές και καθηγητές του προγράμματος Μουσικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και άτομα κάθε ηλικίας με υψηλό επίπεδο εκτέλεσης σε κάποιο πνευστό ή κρουστό όργανο. Το ρεπερτόριο της Συμφωνικής Μπάντας περιλαμβάνει κλασσική, τζαζ, ποπ, κινηματογραφική, παραδοσιακή (ελληνική και κυπριακή), καθώς και ευρύτερη σύγχρονη μουσική. Νέα μέλη γίνονται δεκτά κατόπιν ακροάσεως.