Δελτίο Τύπου – Συμμετοχή του Δήμου Στροβόλου στο 5ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευφυών Μεταφορών 16-17 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 5ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευφυών Μεταφορών στις 16-17 Μαΐου 2017 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το φετινό Συνέδριο, το οποίο είχε σαν κεντρικό θέμα τις Πόλεις του Μέλλοντος, διοργανώθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων από κοινού με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία Κύπρου.

 

Στο Συνέδριο συμμετείχε ενεργά και ο Δήμος Στροβόλου. Ο Δήμαρχος Στροβόλου, σε ομιλία του, τόνισε ότι ο Δήμος ασπάζεται πλήρως τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους άλλους Δήμους της ευρύτερης περιοχής Λευκωσίας και τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη των αναγκαίων στρατηγικών. Περαιτέρω επεσήμανε τις σημαντικότερες δράσεις του Δήμου για την πενταετία, σε ό,τι αφορά στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας:

  • Η υλοποίηση του συστήματος τραμ, ώστε να δίνεται μια ποιοτική, εναλλακτική επιλογή διακίνησης.
  • Η υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης του Παλαιού Πυρήνα Στροβόλου με το οδικό δίκτυο εντός του Πυρήνα να εξυπηρετεί ήπια κυκλοφορία οχημάτων για ενοίκους και επισκέπτες.
  • Η ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου με τρόπο που να αποτελεί πόλο έλξης για τους ανθρώπους και όχι για τα αυτοκίνητα.
  • Η ανάπλαση και αναδιαμόρφωση της Λεωφόρου Αθαλάσσας με σημαντικότερο στοιχείο του έργου να είναι η ποδηλατική σύνδεση μεταξύ του γραμμικού πάρκου στον Πεδιαίο και του δάσους της Αθαλάσσας.
  • Η ανάπλαση της οδού Ιφιγενείας με τρόπο που να διασφαλίζει άνετο και ασφαλές περιβάλλον για τους πεζούς όλων των ηλικιών, περιλαμβανομένων των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κυρίως χαμηλές ταχύτητες των διερχόμενων οχημάτων.