7ο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Δήμου Στροβόλου, Σεπτμεβριος – Οκτώβριος 2019

Ο Δήμος Στροβόλου διοργανώνει το 7ο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης, το οποίο θα διεξαχθεί από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου, που βρίσκεται στην οδό Κορυτσάς 20. Οι αγώνες θα διεξάγονται τόσο τις καθημερινές, όσο και τα σαββατοκύριακα.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι μέχρι και την τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, δεν βρίσκονται στους δεκαπέντε (15) πρώτους της κάθε κατηγορίας της επίσημης Παγκύπριας κατάταξης της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου.

Οι κατηγορίες αγωνισμάτων είναι 22 και είναι οι ακόλουθες:

Α. Για τους αγώνες Αγοριών και Κοριτσιών:

ΑΠΛΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ
ή ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
 ΗΛΙΚΙΕΣ
1 Απλός – Μονός Αγοριών
  1. Κάτω των 10 ετών (για όσα αγόρια γεννήθηκαν το 2009 ή αργότερα)
  2. Κάτω των 12 ετών (για όσα αγόρια γεννήθηκαν το 2007 ή αργότερα)
  3. Κάτω των 16 ετών (για όσα αγόρια γεννήθηκαν το 2003 ή αργότερα)
2 Απλός – Μονός Κοριτσιών
  1. Κάτω των 12 ετών (για όσα κορίτσια γεννήθηκαν το 2007 ή αργότερα)
  2. Κάτω των 14 ετών (για όσα κορίτσια γεννήθηκαν το 2005 ή αργότερα)
  3. Κάτω των 16 ετών (για όσα κορίτσια γεννήθηκαν το 2003 ή αργότερα)

Β. Για τους αγώνες Ανδρών:

ΑΠΛΟΣ – ΜΟΝΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
 ΗΛΙΚΙΕΣ
1 Χωρίς όριο ηλικίας
2 Για άτομα άνω των 35 ετών (για όσους άνδρες έχουν γεννηθεί το 1984 ή νωρίτερα)
3 Για άτομα άνω των 45 ετών (για όσους άνδρες έχουν γεννηθεί το 1974 ή νωρίτερα)
4 Για άτομα άνω των 55 ετών (για όσους άνδρες γεννήθηκαν το 1964 ή νωρίτερα)
5 Για άτομα άνω των 65 ετών (για όσους άνδρες γεννήθηκαν το 1954 ή νωρίτερα)
ΔΙΠΛΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
 ΗΛΙΚΙΕΣ
1 Διπλός Ανδρών χωρίς ηλικία
2 Για άτομα άνω των 35 ετών
3 Για άτομα άνω των 45 ετών
4 Για άτομα άνω των 55 ετών

Για τους αγώνες Γυναικών:

ΑΠΛΟΣ – ΜΟΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ –  ΗΛΙΚΙΕΣ
1 Χωρίς όριο ηλικίας
2 Για άτομα άνω των 35 ετών (για όσες γυναίκες έχουν γεννηθεί το 1984 ή νωρίτερα)
3 Για άτομα άνω των 45 ετών (για όσες γυναίκες έχουν γεννηθεί το 1974 ή νωρίτερα)
ΔΙΠΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΗΛΙΚΙΕΣ
1 Χωρίς όριο ηλικίας
2 Για άτομα άνω των 45 ετών

Για μικτούς αγώνες:

ΜΙΚΤΟΣ ΔΙΠΛΟΣ 
1 Χωρίς όριο ηλικίας
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΔΙΠΛΟΣ
1 Οποιοσδήποτε συνδυασμός φύλου και ηλικίας είναι επιτρεπτός.

 

Κανονισμοί και σημαντικές πληροφορίες:

1.  Όλοι οι συμμετέχοντες στους Διπλούς Γυναικών και Διπλούς Αντρών θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος ηλικίας. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο Οικογενειακός Διπλός, στον οποίο δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

2. α. Όσον αφορά τους Μονούς Αγώνες, για τις κατηγορίες Αγοριών για τις ηλικίες κάτω των 10 και 12 ετών, καθώς επίσης και για τις κατηγορίες Κοριτσιών για τις ηλικίες κάτω των 12 και 14 ετών, οι αγώνες θα κρίνονται στο ένα σετ των 9 games, με διαφορά 2 games. Σε περίπτωση που το σκορ θα είναι 8-8, τότε ο αγώνας θα κρίνεται στο tie break (μέχρι τους 7 πόντους).
β. Στις υπόλοιπες κατηγορίες των Μονών Αγώνων, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα  tie break sets, δηλ. στα δύο πρώτα set όταν το σκορ είναι 6-6, θα διεξάγεται tie break μέχρι τους 7 πόντους. Σε περίπτωση που ο αγώνας είναι 1-1 set, θα διεξάγεται match tie break, δηλ. tie break μέχρι τους 10 πόντους.
Το ίδιο θα ισχύει και στους διπλούς αγώνες.

3. Όλοι οι αγώνες (Αγοριών, Κοριτσιών, Ανδρών, Γυναικών, μονοί και διπλοί αγώνες) θα διεξάγονται με το σύστημα NO AD (No Advantage), δηλ. όταν το σκορ είναι 40-40 (deuce) ο παίκτης που υποδέχεται το service επιλέγει την πλευρά του γηπέδου που θέλει να υποδεχθεί το service και όποιος κερδίσει τον πόντο κερδίζει και το game.

4. Οι αγώνες θα αρχίζουν στις 3:00 μ.μ.. και οι τελευταίοι αγώνες της κάθε ημέρας θα αρχίζουν στις 6.00 μ.μ..

5. Ο ελάχιστος απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων για να διεξαχθεί μία κατηγορία Αγώνα είναι 6 άτομα στις κατηγορίες Μονών Αγώνων και 4 ζευγάρια στις κατηγορίες των διπλών αγώνων.

6. Το δικαίωμα συμμετοχής έχει καθορισθεί ως εξής:

Συμμετοχή σε μία ή περισσότερες κατηγορίες* Τέλος συμμετοχής
(σε €)
Συμμετοχή σε μία κατηγορία €8
Συμμετοχή σε δύο κατηγορίες €15
Συμμετοχή σε τρεις κατηγορίες €22
Συμμετοχή σε τέσσερεις κατηγορίες €30

*Οι αντισφαιριστές έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή σε μια κατηγορία μονού, μία κατηγορία διπλού και επιπρόσθετα στις κατηγορίες μικτού διπλού και Οικογενειακού μικτού διπλού.

7. Κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να συμπληρώσει έντυπο συμμετοχής, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί τα γραφεία του Δήμου (Λεωφόρος Στροβόλου 100, 2020 Στρόβολος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου (7:00 πμ μέχρι 10:30 μμ), καθώς και από την ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου www.strovolos.org.cy (Αρχική Σελίδα/Εξυπηρέτηση Δημοτών/Γενικές Πληροφορίες/Έντυπα\Αιτήσεις).

Οι συμπληρωμένες αιτήσεις θα πρέπει να παραδίδονται στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου, καταβάλλοντας μαζί και το αντίστοιχο τέλος συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους και ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση neoneocleous@strovolos.org.cy το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 2.00 μ.μ., με την προϋπόθεση ότι πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα στον οποίο θα συμμετάσχουν, θα έχουν διεκπεραιώσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες σε σχέση με το τέλος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης.

8. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου www.strovolos.org.cy  και ctf.tournamentsoftware.com, μαζί με το πρόγραμμα των αγώνων. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανανεώνεται κάθε αγωνιστική μέρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από τους αγώνες που θα διεξάγονται.

Άτομα που θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση και δεν προσέλθουν στον αγώνα τους, θα πρέπει να πληρώσουν τη συμμετοχή τους.

Είναι ευθύνη των διαγωνιζομένων να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των αγώνων. Δεν θα γίνεται οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα των αγώνων και κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει να ενημερώνεται από τις πιο πάνω ιστοσελίδες σχετικά με την ημέρα που αγωνιστεί. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν στην Αίτηση Συμμετοχής (στο πεδίο «Παρατηρήσεις») που θα υποβάλουν τις ημερομηνίες που τυχόν να μην είναι διαθέσιμοι να συμμετάσχουν στους αγώνες. Οποιαδήποτε αιτήματα για αλλαγή του προγράμματος των αγώνων μετά την έναρξη του Πρωταθλήματος δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

9. Κανένας αγώνας δεν αναβάλλεται ή μετατίθεται. Οι διαγωνιζομένοι οφείλουν να προσέρχονται στην καθορισμένη ώρα που αναφέρεται στο πρόγραμμα αγώνων. Διαγωνιζόμενος, ο οποίος για οποιοδήποτε λόγο δεν θα παρουσιαστεί στον αγώνα, οφείλει να ειδοποιήσει έγκαιρα τον υπεύθυνο πρωταθλήματος, ο οποίος με τη σειρά του θα ειδοποιεί τον αντίπαλο αντισφαιριστή για τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Σε τέτοια περίπτωση, ο αντισφαιριστής ο οποίος δεν θα παρουσιαστεί στον αγώνα, θα χάνει τον αγώνα.

10. Στις κατηγορίες των αγώνων για αγόρια και κορίτσια κάτω των 10 ετών θα χρησιμοποιούνται soft balls.

 11. Βραβεία: Στον πρώτο και δεύτερο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα.

12. Οργανωτική Επιτροπή: Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους Γιώργο Χριστοδούλου, Προϊστάμενο Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού Δήμου Στροβόλου, Χάρη Θεοχαρίδη, Βοηθό Λειτουργό Αθλητικών Προγραμμάτων και Γιώργο Βασιλειάδη, Επιδιαιτητή-Υπεύθυνο αγώνων.

13. Για επιπρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιώργο Βασιλειάδη, στο τηλ. 99200500 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση vassilg@cytanet.com.cy

Σημείωση: Για πληροφορίες μέσω τηλεφώνου, παρακαλώ όπως επικοινωνείτε μετά τις 15 Σεπτεμβρίου με τον κ. Βασιλειάδη.

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες παρακαλώ όπως αποτείνεστε στο Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου στο τηλ 22318358 ή στον κ. Δώρο Αχιλλέως στο τηλ. 99427051.