Άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας με σκοπό την παγίδευση των αδέσποτων σκύλων στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

Ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει ότι ενημέρωσε γραπτώς τον Αρχηγό Αστυνομίας, βάσει των προνοιών του Περί Σκύλων Νόμου του 2002, για τις δικές του άμεσες ενέργειες με σκοπό την παγίδευση των αδέσποτων σκύλων στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, έχοντας προβεί σε όλες τις διαθέσιμες ενέργειες και έχοντας εξαντλήσει όλα τα δυνατά μέτρα που είχε στη διάθεσή του για τον σκοπό αυτό, χωρίς επιτυχία.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, η υπόθεση παραπέμπεται στην Αστυνομία, η οποία έτυχε και προηγούμενης ενημέρωσης για το θέμα, μέσω επιστολών και συναντήσεων.

Ο Δήμος Στροβόλου θεωρεί ότι η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τάξη, με τους αδέσποτους σκύλους να εντοπίζονται εκτός του Γραμμικού Πάρκου και στο πάρκο Αγίου Δημητρίου και στους χώρους της Αγγλικής Σχολής.

Το όλο θέμα θα συζητηθεί σε προγραμματισμένη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας και των αρμόδιων κυβερνητικών Τμημάτων, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 99643044 ή στη Γραμμή του Πολίτη της Αστυνομίας στον αριθμό 1460, εάν έχει οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία ή εισήγηση.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

26 Απριλίου 2023