Ανακοίνωση Δημάρχου Στροβόλου για τη Λεωφόρο Τσερίου

Με λύπη παρατηρώ την αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, για ανασχεδιασμό της Λεωφόρου Τσερίου. Δυστυχώς ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε  με απαξιωτικό ύφος απευθυνόμενος στο εκλελεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Κύπρου.

Ο ανασχεδιασμός της Λεωφόρου Τσερίου πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων.  Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου είναι ξεκάθαρη η πρόθεσή για εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, πάντοτε με το Υπουργείο Εσωτερικών. Ύψιστη προτεραιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου είναι να μην θυματοποιηθούν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής και κατά συνέπεια, προτείνουμε να σχεδιαστεί ένας δρόμος ασφαλής και φιλικός που θα εξυπηρετεί όλους τους εμπλεκόμενους. Πρόθεση μας είναι να τεθούν πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα για σύντομη ολοκλήρωση του σχεδιασμού ούτως ώστε το όλο θέμα να έχει αίσια κατάληξη, δημιουργώντας έναν ασφαλή, φιλικό προς το περιβάλλον και εμπορικό δρόμο, που να εξυπηρετεί πρωτίστως τις σύγχρονες ανάγκες των Δημοτών του Στροβόλου.

Ευελπιστούμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα λάβει υπόψιν τη θέση του Δήμου Στροβόλου. Σε μια σύγχρονη δημοκρατία, έχουν πιστεύω παρέλθει ανεπιστρεπτί οι καιροί που η πολιτεία αποφασίζει ερήμην των πολιτών.

Εμείς στον Δήμο Στροβόλου θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε οι θέσεις των Δημοτών μας να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

 

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους

Δήμαρχος Στροβόλου