Ανακοίνωση Δημάρχου Στροβόλου, κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, με θέμα τα έργα στον Δήμο Στροβόλου για την τριετία 2018-2020

Στα πλαίσια της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους φορείς της Επαρχίας Λευκωσίας στις 5 Οκτωβρίου 2017 ανακοινώθηκε ότι ανάμεσα στα έργα που προγραμματίζονται για την τριετία 2018 – 2020 και αφορούν στον Δήμο Στροβόλου περιλαμβάνονται η οδός Τσερίου και το τμήμα του δρόμου πρωταρχικής σημασίας που ενώνει τη Λεωφόρο Στροβόλου με τη Λεωφόρο Αρχαγγέλου μέσω της οδού Ελαιώνων και περιλαμβάνει δύο νέες γέφυρες πάνω από τον Πεδιαίο ποταμό και βελτίωση των οδών Βοσπόρου και Αλεξανδρουπόλεως. Σχετικά κονδύλια για υλοποίηση των έργων αυτών προβλέπονται στον τριετή προϋπολογισμό του κράτους για τα έτη 2018-2020.

Σε ό,τι αφορά στην οδό Τσερίου, ο Δήμος προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα προς τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για υλοποίηση της απόφασης για ανασχεδιασμό του έργου, που λήφθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Στόχος μας είναι να εξευρεθεί τρόπος επίσπευσης της διαδικασίας ανασχεδιασμού, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τον διορισμό ιδιωτικού μελετητικού οίκου, καθώς η άμεση υλοποίηση του έργου έχει τεράστια σημασία για τον Δήμο.

Σε ό,τι αφορά στο τμήμα του δρόμου πρωταρχικής σημασίας που ενώνει τη Λεωφόρο Στροβόλου με τη Λεωφόρο Αρχαγγέλου, ο Δήμος θα ζητήσει χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα.

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους
Δήμαρχος Στροβόλου
06 Οκτωβρίου 2017