Ανακοίνωση – Νέα μέτρα για αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Ο Δήμος Στροβόλου, σε συνέχεια των μέτρων που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας  στις 8 Ιανουαρίου 2021 ενημερώνει ότι  μέχρι και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, όλες οι δημοτικές υποδομές είναι κλειστές για το κοινό, για αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται τηλεφωνικά στο τηλ. 22470470 και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.strovolos.org.cy.

Για επείγοντα θέματα τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν διαδικτυακά, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο Δημοτικό Μέγαρο κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα διευθετείται τηλεφωνικά εκ των προτέρων στο 22470470.

Ταμείο

Υπενθυμίζεται ότι το ταμείο του Δήμου θα είναι κλειστό. Οι οφειλές προς τον Δήμο μπορούν να διευθετηθούν διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του (e-Στρόβολος: Πληρωμές μέσω Διαδικτύου | Strovolos Municipality)

Ενστάσεις για τις φορολογίες μπορούν να υποβάλλονται:

Στην ιστοσελίδα του Δήμου, εδώ.

ή

Σε κλειστό φάκελο στο ειδικό κουτί που υπάρχει στη νότια είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου (κουτί με την ένδειξη «Ενστάσεις»).

Αιτήσεις οικοδομής κτλ.

Για την υποβολή αιτήσεων για έκδοση αδειών οικοδομής, διαίρεσης γης, διαίρεσης οικοδομών και πιστοποιητικών έγκρισης, οι ενδιαφερόμενοι θα τοποθετούν τα σχετικά έγγραφα σε κλειστούς φακέλους στο κιβώτιο που βρίσκεται στη νότια είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου.

Πολιτικοί Γάμοι

Πληροφορούνται οι ενδιαφερόμενοι ότι αναστέλλεται η τέλεση πολιτικών γάμων μέχρι την 31η Ιανουαρίου.

Δημοτικές Υποδομές

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Θέατρο και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο παραμένουν κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με παλαιότερα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας απαγορεύεται η πρόσβαση στις παιδικές χαρές.

Σημειώνεται ότι οι ουσιώδεις υπηρεσίες του Δήμου εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, διασφαλίζοντας την ομαλή εξυπηρέτηση των δημοτών.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι το προσωπικό του Δήμου που είναι υπεύθυνο για την καθαριότητα της πόλης, τη συντήρηση δημόσιων χώρων, οδών και χώρων πρασίνου εργάζεται τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Προτεραιότητα του Δήμου Στροβόλου είναι η διασφάλιση της καλύτερης και ασφαλέστερης εξυπηρέτησης του κοινού υπό τις παρούσες συνθήκες.

Καλείται το κοινό να λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

8 Ιανουαρίου 2021