Άρθρο Δημάρχου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους: Άθληση, εκπαίδευση, καλές τέχνες για όλους!

Του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, Δημάρχου Στροβόλου

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων του προγράμματος Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου, με τον ενθουσιασμό των δημοτών και των άλλων συμμετεχόντων να είναι μεταδοτικός. Πάντοτε μια νέα αρχή είναι όμορφη για όλους, αλλά φέτος ξεκινούμε με ιδιαίτερα ενισχυμένη αισιοδοξία. Ως γνωστό, πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του διαδικτυακού συστήματος εγγραφής στα μαθήματα που προσφέρονται για ενήλικες, εφήβους και παιδιά από το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου μας, με το ενδιαφέρον των δημοτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία μας. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι την πρώτη ημέρα των εγγραφών είχαμε 1000 αιτήσεις.

Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται ότι το κοινό εκτιμά όχι μόνο τις προσφερόμενες δραστηριότητες, οι οποίες κάνουν έκπτωση μόνο στην τιμή και όχι στην ποιότητα του παρεχόμενου προγράμματος, αλλά και τους εκπαιδευτές μας, οι οποίοι με τις γνώσεις, την εμπειρία και το πάθος τους, δημιουργούν αυτή την τόσο υποστηρικτική και όμορφη κοινότητα της οικογένειας του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου μας.

Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, κυρίως λόγω των συνεχών αναθεωρήσεων των πρωτοκόλλων και των υγειονομικών μέτρων. Φέτος, ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα, αλλά γνωρίζουμε ότι τόσο οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδεύτριές μας, όσο και η Υπηρεσία του Δήμου είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, μεταφέροντας τα μαθήματα διαδικτυακά. Βεβαίως, όλοι μας προτιμούμε να έχουμε τους συμμετέχοντες στις αίθουσες διδασκαλίας και στα γήπεδά μας με δια ζώσης μαθήματα, γιατί η προσωπική επαφή δεν μπορεί να αντικατασταθεί, ό,τι κι αν κάνουμε.

Το πρόγραμμά μας φέτος είναι εμπλουτισμένο με νέες δραστηριότητες, οι οποίες, ως είθισται, καθορίστηκαν από τις ανάγκες των δημοτών. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα μαθήματα ξένων γλωσσών που εντάσσουμε φέτος στο πρόγραμμά μας: μαθήματα Γαλλικής σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και μαθήματα Ιταλικής με την υποστήριξη του ιδιωτικού σχολείου Terra Santa.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, δυναμικά, με όρεξη και αισιοδοξία, για μια χρονιά γεμάτη και δημιουργική. Μπορείτε να εγγραφείτε στα μαθήματά μας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, είτε επισκεπτόμενοι το Δημοτικό Μέγαρο από τις 8:00-14:00 καθημερινές, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας – eStrovolos (www.strovolos.org.cy).