Άρθρο Δημάρχου Στροβόλου «Η σκέψη έγινε πραγματικότητα, η πρωτοβουλία έγινε ομαδική δράση»

Στον απόηχο της συναυλίας «Το δικό μας δεντράκι μεγαλώνει στην καμένη γη της Αττικής», που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, θεωρώ επιβεβλημένο να επισημάνω το βαθύτερο νόημα της εν λόγω εκδήλωσης, η οποία δεν ήταν απλά μια άλλη περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Δήμου μας, αλλά, κυρίως, μια έκφραση επιβαλλόμενης αλληλεγγύης προς τους Έλληνες αδελφούς μας.

Λίγες είναι οι στιγμές που συγκλόνισαν πραγματικά και συντάραξαν τον απανταχού Ελληνισμό, όσο η φρικτή τραγωδία του άδικου χαμού των δεκάδων συνανθρώπων μας, που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Αττική τον περασμένο Ιούλιο. Πολλές όμως είναι οι στιγμές, που οι Έλληνες σε κάθε μέρος της γης έγιναν Ένα, σμίγοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό. Έτσι και έγινε τον περασμένο Ιούλιο, όταν σύσσωμος ο Ελληνισμός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια των Ελλήνων αδελφών μας στη Μητέρα Πατρίδα.

Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για τη μικρή μας πατρίδα, τη μικρή μας Κύπρο, που όμως το μεγαλείο των ανθρώπων της είναι ασύγκριτα μεγάλο. Τόνοι τροφίμων, ιατρικές προμήθειες, ρουχισμός, συλλέχθηκαν σε εκστρατείες που διοργανώθηκαν σε κάθε γωνιά της Κύπρου μας, με τον δικό μας Στρόβολο να μην αποτελεί εξαίρεση. Τον περασμένο Ιούλιο, ο αληθινός, ο πηγαίος Εθελοντισμός που υπάρχει σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, πήρε σάρκα και οστά.

Με το πέρασμα πλέον μερικών μηνών, μπορεί τα φώτα να έχουν χαμηλώσει, αλλά η σκέψη μας εξακολουθεί να παραμένει στους αδελφούς μας στην καμένη Γη της Αττικής.

Πριν μερικές εβδομάδες, το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου, υιοθέτησε  την εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της Ομάδας Εθελοντών Σιας, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με στόχο τη συμβολή στην αποκατάσταση χώρου πρασίνου και παιδότοπου στην περιοχή της Ραφήνας Αττικής, που κάηκε από τις πυρκαγιές. Αυτή η απόφαση συνειδητά ταυτίζεται με την περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου Στροβόλου, για την οποία προ ολίγων ημερών περήφανα λάβαμε την κορυφαία τιμητική διάκριση του Χρυσού Αγρινού, ως η Πράσινη Πρωτεύουσα της Κύπρου για το έτος 2018.

Σε συνεργασία με όλους τους συνδιοργανωτές, προγραμματίζεται εντός Μαρτίου επίσκεψη στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, για τη δεντροφύτευση του πάρκου που έχει επιλεγεί.

Η σκέψη έγινε πραγματικότητα, η πρωτοβουλία έγινε ομαδική δράση.