Άρθρο Δήμαρχου Στροβόλου με αφορμή δημοσίευμα για τα εξώδικα από τους τροχονόμους του Δήμου

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, τα οποίο αναφέρεται στην έκδοση εξωδίκων από τους τροχονόμους του Δήμου Στροβόλου για παράνομη στάθμευση, επαναφέρω για άλλη μια φορά το πολυσυζητημένο αυτό θέμα.

Δυστυχώς, στον τόπο μας, η παράνομη στάθμευση είναι πολύ συχνό φαινόμενο, συνέπεια της έλλειψης παιδείας για τις υποχρεώσεις μας έναντι της ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά κυρίως, του σεβασμού των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας.

Οι τροχονόμοι του Δήμου, υπηρετώντας τα καθήκοντά τους, ενεργούν πάντα στα πλαίσια του νόμου και με γνώμονα την ασφάλεια όλων, συμπεριλαμβανομένων και των παρανομούντων. Η έκδοση εξωδίκων από τις Δημοτικές Αρχές είναι ένα σημαντικό μέτρο για τη συμμόρφωση όλων προς τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Σε καμία περίπτωση οι τροχονόμοι δεν ενεργούν με στόχο την αύξηση των εσόδων του Δήμου, όπως επιχειρεί να παραπληροφορήσει τους αναγνώστες το εν λόγω άρθρο.

Πραγματικά, εκπλήσσομαι με την επιμονή κάποιων συμπολιτών μας να υποστηρίζουν, με σθένος και αδιαλλαξία, ότι η παράβαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας εκ μέρους τους είναι δικαιολογημένη και ότι οι ίδιοι είναι θύματα άδικης μεταχείρισης από το εντεταλμένο προσωπικό των Δημοτικών Αρχών.

Η περιοχή Σταυρού, στην οποία αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα, διαθέτει τόσο δημοτικούς, όσο και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης των καταστημάτων και καφετεριών. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι συμπολίτες μας θεωρούν ότι οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης δεν τους εξυπηρετούν και επιλέγουν συνειδητά να παρκάρουν παράνομα, είτε σε μονή ή διπλή κίτρινη γραμμή, σε πεζοδρόμια, σε χώρους στάθμευσης αναπήρων, είτε ακόμη και σε διαβάσεις πεζών.

Και ερωτώ, αγαπητοί συμπολίτες, γιατί κάποιοι να θεωρούν ότι η δική τους διασκέδαση και ευκολία είναι πιο σημαντική από την ασφαλή διακίνηση πεζών και οχημάτων; Τα άτομα που παρανομούν με αυτό τον τρόπο, επανειλημμένως μάλιστα τις πλείστες φορές, ας σκεφτούν προς στιγμή και ας βάλουν τον εαυτό τους στη θέση των άλλων οδηγών ή πεζών, των συνανθρώπων μας σε τροχοκάθισμα και των ατόμων που διακινούνται με νήπια και βρέφη σε καροτσάκια, οι οποίοι είναι οι αποδέκτες των συνεπειών της ασυνείδητης συμπεριφοράς τους, αναλόγως της περίπτωσης.

Πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί η δική μας άνεση και το δικό μας βόλεμα να τίθενται υπεράνω των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των συνανθρώπων μας.

Ομολογώ, ότι στην περίπτωση αυτή  ταιριάζει το γνωστό σε όλους ρητό «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους
Δήμαρχος Στροβόλου
12/7/17