Δελτίο Τύπου – Δημάρχου Στροβόλου με αφορμή δημοσίευμα για τους τροχονόμους του Δήμου

Ο Δήμαρχος Στροβόλου, Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης, με αφορμή άρθρο της εφημερίδας Φιλελεύθερος, που δημοσιεύτηκε σήμερα (5 Σεπτεμβρίου 2016) και το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε Ειδησεογραφικές Ιστοσελίδες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προέβη σε απαντητική επιστολή προς το Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας, κ Άριστο Μιχαηλίδη, την οποία κοινοποιούμε αυτούσια προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.


Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη

«Λαπορτάρετε αβέρτα και αλύπητα»

Αναφέρομαι σε άρθρο του δημοσιογράφου σας, Λουκά Πάρπα, που δημοσιεύτηκε στην 1η σελίδα της εφημερίδας σας σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2016, με τον πιο πάνω τίτλο και με υπότιτλο «Οδηγίες προς τους τροχονόμους του Στροβόλου εν αγνοία του Δημάρχου», και σας πληροφορώ τα ακόλουθα, για ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού της εφημερίδας σας.

  • Ουδέποτε δόθηκαν, αρμοδίως, τέτοιες οδηγίες στους τροχονόμους του Δήμου. Απεναντίας οι οδηγίες που τους δίνονται είναι να εφαρμόζουν, πέραν από το γράμμα του νόμου και το πνεύμα του νόμου, κρίνοντας σε κάθε περίπτωση αν το παράνομα σταθμευμένο όχημα πρέπει να καταγγελθεί ή απλά να προειδοποιηθεί.
  • Το ύψος του προστίμου καθορίζεται από τη σχετική Νομοθεσία και τους Κανονισμούς που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και είναι ανάλογο με το είδος της παράβασης. Συνεπώς η επιλογή του ποσού των εξωδίκων δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του τροχονόμου, άρα δεν ευσταθεί η αναφορά του αρθρογράφου σας ή του πληροφοριοδότη του ότι ζητήθηκε από τους τροχονόμους να επιβάλλουν το ψηλότερο πρόστιμο.
  • Στην περιοχή του Δήμου Στροβόλου παρατηρούνται καθημερινά εκατοντάδες τροχαίες παραβάσεις σε δρόμους πρωταρχικής σημασίας, αλλά και σε δρόμους δευτερευούσης σημασίας ή και συνοικιακούς. Προτεραιότητα των τροχονόμων του Δήμου είναι η εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται οι ενέργειες τους.
  • Σε καμία περίπτωση οι ενέργειες των τροχονόμων του Δήμου δεν στοχεύουν τον απλό πολίτη, όπως ατυχώς αναφέρεται στο άρθρο. Παράλληλα, όμως, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή παράνομη στάθμευση επί των πεζοδρομίων, επί των διαβάσεων πεζών και στους χώρους στάθμευσης αναπήρων.
  • Ο Δήμος Στροβόλου με κανένα τρόπο δεν επιδόθηκε σε εκστρατεία για αύξηση των εσόδων του, διότι τα έσοδα από την παράνομη στάθμευση, τα οποία εισρέουν στα ταμεία του Δήμου, είναι αποτέλεσμα της παρανομίας των οδηγών και όχι της επιθυμίας των τροχονόμων του Δήμου.
  • Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια βασίζεται σε παρερμηνεία των οδηγιών της Διεύθυνσης

Καταλήγοντας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος του Δήμου Στροβόλου δεν είναι η τιμωρία, αλλά η πρόληψη και για το σκοπό αυτό προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τη παράνομη στάθμευση. Η τιμωρία όσων σταθμεύουν παράνομα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά αποτελεί  αποτελεσματικό μέτρο για συμμόρφωση και εξασφάλιση καλύτερου επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Οι τροχονόμοι του Δήμου Στροβόλου  εφαρμόζουν τη νομοθεσία με σύνεση αλλά και με αποφασιστικότητα, με στόχο την εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος του πολίτη.

 

Με εκτίμηση

Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης

Δήμαρχος