Δελτίο Τύπου – Εκδηλώσεις ΕΤΑΠ Λευκωσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, 2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που τιμάται στις 27 Σεπτεμβρίου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, προσφέρει και φέτος στον κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσει, να ανακαλύψει και να χαρεί τη Λευκωσία μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2016, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία της Λευκωσίας, μια ξενάγηση με το λεωφορείο στην εκτός των τειχών Λευκωσία και δύο περιπάτους με την καθοδήγηση ξεναγών, μια στην περιοχή Ερμού/Τακτακαλά/Χρυσαλινιώτισσα και μια στην παλιά Λευκωσία. Θα προσφερθεί επίσης ειδική ξενάγηση για άτομα με ειδικές ανάγκες ή κινητικά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν κατά τη διάρκεια της ημέρας λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο από και προς τα μουσεία, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, ενώ όλες οι ξεναγήσεις αλλά και η είσοδος στα μουσεία εκείνη τη μέρα, είναι δωρεάν.

Οι ξεναγήσεις θα ξεκινούν από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας όπου θα γίνει και αναβίωση παραδοσιακών λαϊκών τεχνών από τεχνίτες του Κέντρου Κυπριακής Χειροτεχνίας παρέχοντας στον κόσμο μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει και να δει από κοντά τέχνες και πρακτικές του παρελθόντος. Στο χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας η αγορά City Markets, με χειροποίητα προϊόντα, ιδιαίτερες κατασκευές, φαγώσιμα, ποτά και δραστηριότητες για παιδιά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΠ στο διαδίκτυο: www.visitnicosia.com.cy και στη σελίδα μας στο Facebook: VisitNicosia.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας και υποστηρίζονται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, τον Δήμο Λευκωσίας και το ΕΒΕ Λευκωσίας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργου Λακκοτρύπη.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 22889600.
15 Σεπτεμβρίου 2016final_flyer_gr_20092016

final-flyer_en_20092016