Δελτίο Τύπου – Η πρόληψη και η αντιμετώπιση των πλημμύρων είναι ευθύνη όλων

Ο Δήμος Στροβόλου πληροφορεί τους δημότες ότι προέβη σε επιτόπου αξιολόγηση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη χθεσινή έντονη ραγδαία βροχόπτωση.

Διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή όπου εκτελέστηκαν παλαιότερα έργα από το Δήμο δεν σημειώθηκαν οποιαδήποτε προβλήματα.

Υπήρξαν μεμονωμένα προβλήματα σε περιοχές όπου βρίσκονται υπό σχεδιασμό έργα όπου η υλοποίησή τους αναμένεται να βελτιώσει την αναγκαία υποδομή για αντιμετώπιση τέτοιων έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνεργεία του Δήμου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας έχουν προβεί στον καθαρισμό των φρεατίων ομβρίων υδάτων από τις ακαθαρσίες που συσσωρεύτηκαν από τις βροχές και στον καθαρισμό του οδοστρώματος των κύριων οδικών αρτηριών του Στροβόλου.

Με την ευκαιρία ο Δήμος τονίζει ότι η προσπάθεια του Δήμου δεν μπορεί να πετύχει χωρίς τη συνεργασία όλων των δημοτών του Στροβόλου οι οποίοι παρακαλούνται να αποφεύγουν τη ρίψη κλαδεμάτων και αχρήστων αντικειμένων σε σημεία που πιθανόν να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να φράξουν ξανά τις σχάρες.

Ο Δήμος περαιτέρω παρακαλεί τους δημότες του να βοηθούν και οι ίδιοι στον καθαρισμό των σχαρών που είναι μπροστά στις κατοικίες τους, ιδιαίτερα την ώρα της βροχής αφού είναι αδύνατο τα συνεργεία του Δήμου να προλαβαίνουν να ανταποκριθούν σε όλες τις περιπτώσεις.

Τέλος, θυμίζουμε ότι στις περιπτώσεις που η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για αναμενόμενες καταιγίδες, τα αυτοκίνητα πρέπει να βγαίνουν από τα υπόγεια, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού κινδύνου.