Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρόβολο έγιναν τα αποκαλυπτήρια της οδού Νίκου Ιερείδη.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Στροβόλου, Δρ Λάζαρος Σαββίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στροβόλου αποφάσισε την ονομασία του δρόμου που στεκόμαστε σήμερα σε οδό «Νίκου Ιερείδη», ως ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα οραματιστή, που μετέτρεψε το όραμα του σε δράση, με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας.

Ο Νίκος Ιερείδης δημιούργησε πριν από 40 χρόνια, το 1976, τη Σχολή Φάλκον, με στόχο να προσφέρει σε αγόρια και κορίτσια, όλων των εθνικοτήτων και θρησκευμάτων, την ευκαιρία να αναπτύξουν τα χαρίσματα τους, σε όλους τους τομείς».

«Η παιδεία που πρόσφερε και προσφέρει η Σχολή Φάλκον», συνέχισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, «δεν περιορίζεται απλά στις ακαδημαϊκές γνώσεις, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο αθλητισμός, η μουσική, το θέατρο, οι τέχνες γενικότερα, ακόμα και ο δημόσιος διάλογος και η επικοινωνία.

Με κύριο στόχο την πνευματική , σωματική και ηθική ανάπτυξη των μαθητών της, άνοιξε αρχικά τις πύλες της η Σχολή σε 37 μαθητές το 1976.

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, ο αριθμός των μαθητών φτάνει τους 360, με παιδιά όλων των ηλικιών, από 4 έως 19 χρόνων και αναγνωρίζεται ως ένα μέρος πνευματικής, σωματικής και ηθικής ανάπτυξης».

Ο Δρ Σαββίδης ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του κάνοντας αναφορά στο φιλόδοξο σχέδιο της Σχολής για εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και πρότυπα και κατέληξε λέγοντας:

«Το όραμα ενός ανθρώπου, που το υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση όλα τα χρόνια της ζωής του, μετατράπηκε σε «οπλοστάσιο» ψυχών, αφού εφοδιάζει τα παιδιά που φοιτούν στη σχολή με ισχυρές γνώσεις και  ηθικές αξίες, προετοιμάζοντας τα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής.

Η ονομασία αυτής της οδού θα κρατήσει αιώνια τη μνήμη του Νίκου Ιερείδη για να μας θυμίζει πως αρκεί ένας οραματιστής, με ξεκάθαρες σκέψεις και προσδοκίες, για να επέλθουν θετικές αλλαγές στην κοινωνία μας.»

Στην αντιφώνηση του ο Διευθυντής της Σχολής Φάλκον, κ. Tony Balkwill, ανέφερε πως «για 40 χρόνια εκατοντάδες πόδια περπάτησαν στο συγκεκριμένο δρόμο πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας από τη Σχολή, με τα μικρά τους βηματάκια στην αρχή, που σταδιακά μεγάλωναν και κατέληξαν σε σταθερά βήματα εφήβων με αυτοπεποίθηση, όταν πήγαιναν στην αποφοίτηση».

Ο Διευθυντής της Σχολής Φάλκον, έκανε αναφορά στην κληρονομιά που άφησε πίσω του ο αείμνηστος ιδρυτής της Σχολής, Νίκος Ιερείδης, και στη δέσμευση του προσωπικού να συνεχίσουν αυτό που ο ίδιος άρχισε, δίνοντας στα παιδιά και στους εφήβους ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να εκπαιδευτούν και να αναπτυχθούν ως προσωπικότητες.

Ο κ Balkwill κατέληξε με ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου για την απόφαση τους, που συνιστά αναγνώριση της περήφανης ιστορίας της Σχολής και ανοίγει το δρόμο για ένα περήφανο μέλλον.

Εκ μέρους των μαθητών, ο Πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου, Ιάσωνας Παφίτης, τόνισε πως η Σχολή χαρακτηρίζεται ως το παιδί του κ Ιερείδη και έκανε αναφορά στην παρουσία του εκλιπόντος στους χώρους της Σχολής, τονίζοντας πως απολάμβανε τους καρπούς των κόπων του.

«Η σημερινή μέρα μας υπενθυμίζει πως η Σχολή Φάλκον επεκτείνεται πέρα από τις πύλες της. Φοιτητές πάνε και έρχονται, όμως φεύγουμε από εδώ καλύτεροι από ότι είμαστε όταν ερχόμαστε, σοφότεροι όχι μόνο ακαδημαϊκά, αλλά και ως άνθρωποι γενικότερα».

Ο Πρόεδρος των μαθητών κατέληξε με ευχαριστίες προς το Δήμο Στροβόλου για την απόφαση του και χαρακτήρισε το δρόμο που σήμερα μετονομάστηκε σε «οδό Νίκου Ιερείδη», ως δρόμο μάθησης.

Στην τελετή συμμετείχε η χορωδία της Σχολής, υπό τη Διεύθυνση του καθηγητή Ρένου Ιερείδη.

Την εκδήλωση συντόνιζε η κόρη του εκλιπόντος, κα Ειρήνη Ιερείδου.

Την πινακίδα ονοματοδότησης της οδού απεκάλυψαν Δήμαρχος Στροβόλου, Δρ Λάζαρος Σαββίδης, ο Αντιδήμαρχος, κ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και η κα Ιερείδου.

Η οδός «Νίκου Ιερείδη» είναι μέρος της οδού Ηρώων, από τον μικρό κυκλοφοριακό κόμβο στη συμβολή των οδών Ηρώων και Αντιστάσεως και καταλήγει στο αδιέξοδο της Σχολής Φάλκον.