Δελτίο Τύπου – Συμμετοχή Δημάρχου Στροβόλου στο 25ο Συνέδριο του Συμβ. Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) «Το Αύριο ξεκινά σήμερα! Το όραμα των Δήμων και των Περιφερειών για την Ευρώπη του 2030»

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το 25ο συνέδριο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) το οποίο είναι η φωνή των τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων στην Ευρώπη.

Το Συμβούλιο αυτό αντιπροσωπεύει 150.000 δημόσιες αρχές, που έχουν συγκεντρωθεί σε 55 εθνικούς οργανισμούς, από 41 διαφορετικές χώρες και η αποστολή του είναι να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία εκ μέρους των πόλεων μέσω των τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων και να παράσχει μια πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών για τα μέλη και τους εταίρους του.

Κάθε τέσσερα χρόνια, το CEMR φέρνει κοντά όλα τα μέλη και τους εταίρους του για το συνέδριό του, το οποίο φέτος φιλοξένησε η Κύπρος. Στο εν λόγω συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος του Santander (Ισπανία) και Πρόεδρος του CEMR, Inigo de la Serna, o Δήμαρχος του Johannesburg Mpho Parks Tau και ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών, Markku Markkula.

Στα πλαίσια του συνεδρίου διοργανώθηκαν 30 συνεδρίες  σε διάφορες μορφές και επικεντρώθηκαν στις ακόλουθες 7 μεγάλες θεματικές:

  • Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
  • Διακυβέρνηση & Ηγεσία
  • Κοινωνία & Πολιτισμός
  • Οικονομία & Οικονομικά
  • Περιβάλλον, Κλίμα & Ενέργεια
  • Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία & Καινοτομία
  • Συνεργασία & Εταιρικές σχέσεις

Ο Δήμαρχος Στροβόλου Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης συμμετείχε ως ομιλητής στο πάνελ στην εναρκτήρια συνεδρία με θέμαEU governance and relations with citizens.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου εκπροσωπεί την Ένωση Δήμων Κύπρου στο CEMR και έχει εκλεγεί ένας από τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου από το 2014. Ως Αντιπρόεδρος συμμετέχει στο Εκτελεστικό Γραφείο και την Επιτροπή Πολιτικής του Συμβουλίου. 

cemr4

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 

5 Μαΐου 2016