Δελτίο Τύπου – Δημοσιογραφική διάσκεψη για το Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Στροβόλου (Μάιος & Ιούνιος 2018)

 

Μετά την επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου, που εγκαινιάστηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο, ο Δήμος συνεχίζει και φέτος, με το Φεστιβάλ Θεάτρου 2018, τον Μάιο & Ιούνιο, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν θεατρικά σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία την Τετάρτη 2 Μαΐου, με την παράσταση «Ήρωες», του Gerald Sibleyras, σε μετάφραση Μαριάννας Τόλη και σε σκηνοθεσία Nikita Milivojević. Παίζουν οι Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς και Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ακολουθεί η κωμωδία «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», των Ρήγα και Αποστόλου, με το Σατιρικό Θέατρο, τη Δευτέρα 14 Μαΐου, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Παίζουν οι Σπύρος Γεωργίου, Μάριος Δημητρίου, Μαριάννα Καυκαρίδου, Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Πρωτοπαπά, Ανδρέας Ρόζου, Μαρία Φιακά, Νάτια Χαραλάμπους, Ιωάννα Μαραγκού και Στέφανος Κασάπης.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου η ομάδα θεάτρου No_Stage παρουσιάζει το σαιξπηρικό έργο «Οθέλλος», με τους Κωνσταντίνο Αλέξη, Σάββα Πογιατζή, Μαρία Σωτηροπούλου και  Άντρια Χαραλάμπους.

Ακολουθεί το έργο «Το Φως του Γκαζιού – Gas light», του Πάτρικ Χάμιλτον, με το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ,  την Πέμπτη 17 Μαΐου. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) οι Χριστόδουλος Μαρτάς, Βαρβάρα Χριστοφή, Σοφία Καλλή, Νίκη Αγγελάκη και ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος. Σκηνοθετεί  ο Ιωσήφ Βαρδάκης.

Η επόμενη παράσταση θα είναι την Τρίτη 5 Ιουνίου, με το έργο «Ζωρζ Νταντέν ή ο Ανύπαρκτος Σύζυγος», του Μολιέρου, από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη. Παίζουν οι Σοφοκλής Κασκαούνιας, Γιάννης Κόκκινος, Μόνικα Μελέκη, Χρυστάλλα Καλλένου, Ανδρέας Νικολαΐδης, Λουκάς Λουκά, Μαρία Ζορλή και Φοίβος Γεωργιάδης.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου, με την παράσταση «Το Νυφικό Κρεβάτι», του Jan De Hartog, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία Χρήστου Δήμου και παραγωγή SPP Media. Πρωταγωνιστεί η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Λευτέρης Ζαμπετάκης.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με ώρα έναρξης στις 8:30 μμ.

Εξίσου σημαντική με την καλλιτεχνική, είναι και η κοινωνική πτυχή του φεστιβάλ, καθώς όλες οι παραστάσεις – με εξαίρεση μία, η οποία θα έχει δωρεάν είσοδο – θα έχουν εισιτήριο εισόδου, €5 ή €10,   με σκοπό τη διάθεση των εσόδων από την πώλησή τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Με το φετινό Φεστιβάλ Θεάτρου, ο Δήμος Στροβόλου στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, το Ευαγές Ίδρυμα Έργων Κοινής Ωφελείας «Ο Καλός Σαμαρείτης», τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, την Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και Φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας» και τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Εισιτήρια πωλούνται στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου (Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 14:00) και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου την ημέρα της παράστασης (16:00 – 20:30).