Δελτίο Τύπου – Παιχνίδι Προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε στις 26/5/18

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Εβδομάδας Προσανατολισμού ο Δήμος Στροβόλου σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου, το Παιχνίδι Προσανατολισμού.

Στο παιχνίδι συμμετείχαν παιδιά όλων των ηλικιών που είτε ατομικά είτε με μικρές ομάδες έψαξαν με τη βοήθεια του χάρτη που τους δόθηκε να βρουν τα 15 σημεία ελέγχου αναπτύσσοντας με τον τρόπο αυτό μεθόδους στρατηγικής για την ανεύρεση των σημείων και κριτική σκέψη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παρέδωσαν τιμητικά διπλώματα και αναμνηστικά δώρα ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού κ Σάββας Κωνσταντινίδης και ο Αν. Δημοτικός Γραμματέας κ Γιώργος Χριστοδούλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια προσανατολισμού πέρα από την ψυχαγωγία και την αερόβια άσκηση  βοηθούν στην ανάπτυξη αντανακλαστικών και νοητικών ικανοτήτων όπως απομνημόνευση, ανάλυση και ανάκληση πληροφοριών.

Μετά την επιτυχία της πιο πάνω εκδήλωσης, ο Δήμος ευελπιστεί όπως καταστεί θεσμός και εδραιωθεί ως μία νέα αθλητική ενασχόληση των νέων, η οποία προάγει την άσκηση και τον υγιή ανταγωνισμό.