Δελτίο Τύπου – Τέλεση εγκαινίων βοτανόκηπου στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στον Στρόβολο

Τελέστηκαν την Παρασκευή 04 Μάιου 2018,  τα εγκαίνια του βοτανόκηπου στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στον Στρόβολο, από την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου και τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο έντιμος Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής και η Γενική Επιθεωρήτρια Γενικής Εκπαίδευσης κα Σοφία Ιωάννου Γεωργίου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων και Βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου και γονείς.

Η πρωτοβουλία δημιουργίας του βοτανόκηπου ανήκει στα παιδιά μέλη της Περιβαλλοντικής Επιτροπής και αποτελεί μέρος των περιβαλλοντικών δράσεων του σχολείου.

Ο βατανόκηπος δημιουργήθηκε  από τα παιδιά και τους δασκάλους τους με τη  συμβολή και συνεργασία του Δήμου Στροβόλου, του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου και της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου. Επιπλέον, ο Δήμος Στροβόλου παραχώρησε στο σχολείο δωρεάν κάδο κομποστοποίησης.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Στροβόλου κ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, συνεχάρη τους μαθητές και τους  εκπαιδευτικούς  του σχολείου για την πρωτοβουλία τους και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο Δήμος Στροβόλου στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής και προσφοράς του συνέβαλε στην δημιουργία του βοτανόκηπου.

Ο βοτανόκηπος αυτός θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να αποκτήσουν γνώσεις για τα αρωματικά φυτά της Κύπρου.