Διάλογος μεταξύ Εφήβων και Δημάρχου Στροβόλου με θέμα «Αγαπώ την κοινότητα μου – Συμμετέχω – Αξιοποιήστε με», στα πλαίσια δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Παιδιού, 20/11/17

Η Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού στα πλαίσια των εκδηλώσεων της για την εβδομάδα παιδιού, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Στροβόλου. Τριμελής αντιπροσωπεία από όλα τα ιδιωτικά και δημόσια γυμνάσια της ελεύθερης Λευκωσίας είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Στροβόλου κ Ανδρέα Παπαχαραλάμπους όπου ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος σε σχέση με ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους.

Το θέμα που επέλεξαν φέτος οι έφηβοι ήταν «Αγαπώ την κοινότητα μου – Συμμετέχω – Αξιοποιήστε με». Στη συζήτηση που ανέπτυξαν με τον κ Δήμαρχο παρέθεσαν τους προβληματισμούς και ζήτησαν να έχουν ενεργή συμμετοχή σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον και φιλοζωικά ζητήματα.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου ενημέρωσε τα παιδιά ότι από πλευράς του ο Δήμος έχει αναπτύξει πολλές δράσεις όσον αφορά τα πιο πάνω και πως στο μέλλον προγραμματίζονται ακόμα περισσότερες. Ο κυριότερος στόχος όλων μας ανέφερε ο κ Δήμαρχος θα πρέπει να είναι η καλλιέργεια μίας νέας κουλτούρας για να μειωθεί ο ηλικιακός ρατσισμός και παράλληλα προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν να παλεύουν για το δικαίωμα τους να είναι ενεργοί πολίτες, με εμπλοκή στο γίγνεσθαι και με δικαίωμα άποψης.