Δημοσιογραφική Διάσκεψη ενόψει της Συναυλίας «Το πρώτο ΄δω βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει», με μελοποιημένη ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη στις 13/10/17

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 12/10/17, δημογραφική διάσκεψη με θέμα την συναυλία «Το πρώτο ΄δω βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει», που θα δοθεί σήμερα, στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη.

Η συναυλία διοργανώνεται από κοινού από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και τον Δήμο Στροβόλου και σε αυτή θα παρουσιαστεί μελοποιημένη ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη, σε μουσική Λάρκου Λάρκου.

Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο συνθέτης Λάρκος Λάρκου, καθώς και οι καλλιτέχνες Πέτρος Γαϊτάνος και Βασίλης Λέκκας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Στροβόλου επισήμανε ότι για να γίνει πραγματικότητα η αυριανή συναυλία προηγήθηκε μακρά και γόνιμη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Ησαΐας ανέφερε ότι η εν λόγω συναυλία αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη.

Τόσο ο Δήμαρχος Στροβόλου, όσο και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον Λάρκο Λάρκου για το μουσικό του έργο και τις ευχαριστίες τους προς όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, καθώς και όλους τους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωση.

Από τον Δήμο Στροβόλου και την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής