ΔΤ – Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 4/5/22, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, διάσκεψη Τύπου για το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου, το οποίο θα λάβει χώρα τον Μάιο και Ιούνιο (από τις 9/5 μέχρι και 2/6/22) στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με κυπριακές και ελληνικές παραγωγές.

Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Χρυσάνθου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων του Δήμου, η κα Στέλλα Σουρμελή και ο Δημοτικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Χριστοδούλου.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων παρουσιάστηκε από τον  κ. Παπαχαραλάμπους, ο οποίος επισήμανε παράλληλα και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του φεστιβάλ, μέσω της προσφοράς όλων των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων για την ενίσχυση του έργου φιλανθρωπικών φορέων. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στον ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν οι Τοπικές Αρχές στα θέματα Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, ειδικά σε συνθήκες δύσκολες, όπως ήταν τα τελευταία δύο χρόνια λόγω κορονοϊού.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε από τον κ. Παπαχαραλάμπους ότι παρόλες τις δυσκολίες και τα επιβεβλημένα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, ο Δήμος Στροβόλου επεδίωξε και κατάφερε να συνεχίσει το Φεστιβάλ Θεάτρου χωρίς διακοπή, όποτε οι συνθήκες το επέτρεπαν, υλοποιώντας παράλληλα και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

Επί του θέματος, η κα Στέλλα Σουρμελή πρόσθεσε ότι ο Δήμος Στροβόλου θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Κύπριους δημιουργούς, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα το πολιτιστικό πρόγραμμά του και με ελληνικές παραγωγές.

Στη διάσκεψη παρευρέθηκε, επίσης, η κα Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο «Το ταξίδι στο Μπάουντιφουλ» που θα παρουσιαστεί από το Σατιρικό Θέατρο στο Φεστιβάλ Θεάτρου στις 12/5/22, ο κ. Βασίλης Χατζηστυλλής, καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής ομάδας «Αντι-Δρώντες», η οποία θα παρουσιάσει στις 2/6/22 τη δραματική προσαρμογή του έργου «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, όπως επίσης και εκπρόσωποι των φιλανθρωπικών φορέων που θα υποστηριχτούν από τα έσοδα του φετινού φεστιβάλ, οι οποίοι ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τον Δήμο Στροβόλου για την πολιτιστική και κοινωνική πολιτική που επιτελεί.

Το ηλεκτρονικό βιβλιάριο με τις παραστάσεις του Φεστιβάλ επισυνάπτεται.

 

Χορηγοί επικοινωνίας: