ΔΤ – Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Δήμου Στροβόλου για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Εθελοντισμού

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20/11/19, στις Βρυξέλλες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Εθελοντισμού 2021, στον οποίο ο Δήμος Στροβόλου είχε προκριθεί ανάμεσα στους δύο φιναλίστ, μαζί με την πόλη του Βερολίνου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμού (European Volunteer Center) και έχει ως στόχο την προώθηση και ανάδειξη της εθελοντικής δράσης σε τοπικό επίπεδο.

Στην τελετή παρουσίασαν, αρχικά, τις διάφορες πρακτικές τους για τον εθελοντισμό η πόλη του Kosice Σλοβακίας, η οποία είναι και η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Εθελοντισμού για το έτος 2019, καθώς και η πόλη της Padova Ιταλίας, η οποία θα διαδεχθεί το Kosice το έτος 2020.

Ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος της τελετής, κατά το οποίο οι δύο υποψήφιες πόλεις για το έτος 2021 κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις πολιτικές τους.

Η παρουσίαση για τον Στρόβολο έγινε από  τον Δήμαρχο Στροβόλου, κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο εθελοντικό έργο που ήδη επιτελείται στον Δήμο και ανέπτυξε τις πολλαπλές προκλήσεις, δυνατότητες και ευκαιρίες που θα προσφέρει στον Στρόβολο και στον κάθε ενεργό πολίτη της χώρας ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Εθελοντισμού.

Η απόφαση για τον νικητή  για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Εθελοντισμού 2021 θα ανακοινωθεί  σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στο Kosice.

Υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Δήμου Στροβόλου για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Εθελοντισμού είναι η