ΔΤ – Παρουσίαση Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας Στροβόλου

Οι υπηρεσίες και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις του Στροβόλου και της ευρύτερης Λευκωσίας που απορρέουν από το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας Στροβόλου, παρουσιάστηκαν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός χαιρέτισε τη δημιουργία του Κέντρου, τονίζοντας ότι η πράσινη μετάβαση είναι στον πυρήνα των κυβερνητικών σχεδιασμών, όμως χρειάζεται και η συνδρομή των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου με τη σειρά του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Κέντρο δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος των ίδιων των επιχειρηματιών του Δήμου Στροβόλου, σε συνεργασία με το έγκριτο ακαδημαϊκό Ίδρυμα Cyprus International Institute of Management (CIIM), για να υποστηρίξει όλες τις επιχειρήσεις, άσχετα από το μέγεθος και το εύρος των δραστηριοτήτων τους ή το έτος ίδρυσής τους.

Η εκτελεστική διευθύντρια του CIIM, Ιωάννα Παναγιώτου τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας του Δήμου έτσι ώστε να διανοιχθεί ο δρόμος για τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων Κέντρων σε παγκύπριο επίπεδο, σημειώνοντας ότι ήδη βρίσκεται υπό συζήτηση το θέμα και με άλλους Δήμους.

Ακολούθησε παρουσίαση του Κέντρου από τον διευθυντή του CIIM Bioeconomia Centre, Δημήτρη Τσιρόπουλο και συζήτηση. Το επόμενο βήμα για το νέο Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας είναι η εκ νέου διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την επόμενη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις 16:00.