ΔΤ – Ψηφιοποιούνται υπηρεσίες του Δήμου Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου εισέρχεται στη νέα τεχνολογική εποχή με καινοτόμες ψηφιακές λύσεις βασισμένες στην πρωτοποριακή τεχνολογία Blockchain «αλυσίδα συστοιχιών», σε συνεργασία με την Yellow Applications.

Η Yellow Applications, εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Block.co έχει εγκαταστήσει σειρά εφαρμογών στον Δήμο Στροβόλου η οποία θα επιτρέπει την ηλεκτρονική έκδοση εγγράφων του Δήμου και θα βοηθά στην επαλήθευση της γνησιότητας τους.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, δήλωσε: «Εν καιρώ πανδημίας και με τα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται η απόφαση μας να προχωρήσουμε στις διάφορες αυτοματοποιημένες λύσεις έκδοσης και διαχείρισης  διαφόρων εγγράφων σε ψηφιακή μορφή ήταν αναγκαία. Απλοποιήσαμε διάφορες εργασίες, εξοικονομώντας χρόνο και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών».

Η πρώτη φάση της εφαρμογής της τεχνολογίας Blockchain καλύπτει την αυτοματοποιημένη έκδοση πιστοποιητικών γάμου, όπου όλοι οι νεόνυμφοι εκτός από τη λήψη τυπωμένου πιστοποιητικού, θα λαμβάνουν και αντίγραφο σε ηλεκτρονική μορφή (PDF). Στο προσεχές μέλλον, με τον ίδιο τρόπο θα εκδίδονται και άλλα πιστοποιητικά και άδειες του Δήμου και γενικά οποιοδήποτε έγγραφο μπορεί να εκδοθεί ψηφιακά.