ΔΤ – Τελετή ονοματοδότησης οδού «Ιωάννη Κουππάνου, 14/4/19

Τελετή ονοματοδότησης οδού «Ιωάννη Κουππάνου,
προς τιμή του Αγνοούμενου Επιλοχία της 33ης Μοίρας Καταδρομών
Κυριακή 14/4/19

 

Σε μία λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 14 Απριλίου, μέρος της οδού «Μυρτιώτισσας» στον Στρόβολο μετονομάστηκε σε οδό «Ιωάννη Κουππάνου, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Αγνοούμενο Επιλοχία της 33ης Μοίρας Καταδρομών κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Στροβόλου, τη Ομάδα Πρωτοβουλίας Οικογενειών της 33ης Μοίρας Καταδρομών και την οικογένεια του Ήρωα.

Μετά τη δέηση υπέρ των Αγνοουμένων και επιστροφή των προσφύγων, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Στροβόλου, κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδότηση της οδού αποτελεί ύψιστη πράξη αυτογνωσίας του ρόλου και των ευθυνών του Δήμου Στροβόλου. Χαιρετισμό απηυθύναν, επίσης, ο Συμπολεμιστής του Ήρωα, κ. Γιώργος Εμμανουήλ και η κα Μαρία Καρεφυλλίδη, εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας Οικογενειών της 33ης Μοίρας Καταδρομών. Αντιφώνηση εκ μέρους της οικογένειας έγινε από την κα Δήμητρα Νικολάου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα αδέλφια του Ήρωα και πλήθος συγγενών, φίλων και συμπολεμιστών του.

O Ιωάννης Κουππάνος γεννήθηκε το 1954 στην Κλεπίνη Κερύνειας και ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του Ανδρέα και της Καλομοίρας Κουππάνου. Φοίτησε στην Εμπορική Σχολή Νιόβης στην Κερύνεια και μετά την αποφοίτησή του κατατάχθηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, υπηρετώντας στο στρατόπεδο «Ανδρέα Λοβέρδου» στο Μπέλα Μπάις, έδρα της 33ης Μοίρας Καταδρομών. Ο Ιωάννης αγνοείται από τον Ιούλιο 1974, από τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.