Εγκαίνια Μουσείου Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18:30 μ.μ. θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, για πρώτη φορά το Μουσείο Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, έναντι του Ι.Ν. της Παναγίας Χρυσελεούσας στον ιστορικό πυρήνα Στροβόλου.

Στο Μουσείο φιλοξενούνται εκθέματα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Στροβόλου και της μνήμης των κατοίκων του, οι οποίοι τα διαφύλαξαν δια μέσου των αιώνων. Στο Μουσείο εκτός από ευάριθμα, αλλά σημαντικά διασωθέντα κειμήλια που σχετίζονται με τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, εκτίθεται σημαντικός αριθμός αντικειμένων, τα οποία προέρχονται από τις ιστορικές εκκλησίες του Στροβόλου, την Παναγία Χρυσελεούσα και τον Άγιο Γεώργιο.

Παράλληλα, ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζουν ο πίνακας του Ιωάννη Κισσονέργη «Η Θεοτόκος Ελεούσα Στροβόλου» (1949) και το χειρόγραφο «Βραβείον ζώντων και τεθνεώτων ορθοδόξων χριστιανών» του Στροβόλου (1792), στο οποίο αναγράφονται από τον ιερομόναχο Θεοφάνη τα ονόματα των οικογενειών του Στροβόλου, μεταξύ αυτών και της οικογένειας του αρχιεπισκόπου Κυπριανού.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

6 Σεπτεμβρίου 2022