Εθιμοτυπική συνάντηση Εξοχότατου Πρέσβη της Ουκρανίας, κ. Nimchynskyi Ruslan, με τον Δήμαρχο Στροβόλου, κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους στις 3/11/22

Ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, υποδέχτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2022 στα γραφεία του Δήμου τον Εξοχότατο Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο, κ. Nimchynskyi Ruslan, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψής του. Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Δημοτικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Χριστοδούλου.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση την Ουκρανία και στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνουν οι Ουκρανοί πολίτες, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρείχε η Κυπριακή Δημοκρατία για τη στήριξη των Ουκρανών πολιτών, καθώς και των χιλιάδων Ουκρανών που αναζητούν προσωρινή προστασία στην Κύπρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε η συμπερίληψη βιβλίων στην ουκρανική γλώσσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου, τα οποία η Πρεσβεία της Ουκρανίας ευγενώς θα δωρίσει  στον Δήμο, με στόχο τη στήριξη των Ουκρανών που διαμένουν στην Κύπρο και κυρίως, εντός των δημοτικών ορίων Στροβόλου. Η τελετή παράδοσης των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί  στις 8 Δεκεμβρίου 2022, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου.