Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Events

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δάφνες και Πικροδάφνες», μια πολιτική κωμωδία, των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά, 28/5/23 – Φεστιβάλ Θεάτρου Δ.Σ.

28 Μάι 2023 @ 20:30

Το 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλoυ συνεχίζεται με τη παράσταση «Δάφνες και Πικροδάφνες», μια πολιτική κωμωδία, επίκαιρη και διαχρονική των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά τη Κυριακή 28/5/23 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Το «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά, είναι ένα σημαντικό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, το οποίο καταγράφει το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό και τη νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, σε ένα τοπίο μικροπολιτικών συμφερόντων.

Περίληψη:
Τέσσερις κομματάρχες, μηχανορραφούν, μπλοφάρουν, συνωμοσιολογούν, διακινδυνεύουν τη φιλία τους και την τιμή τους μπροστά στο βωμό του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος  και της «καρέκλας», κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η κουβέντα παρεκτρέπεται όταν τα προσωπικά συμφέροντα τους διασταυρώνονται και ο καθένας προσπαθεί με την παράθεση πληροφοριών, στοιχείων ή ενόχων μυστικών του παρελθόντος να «βγάλει από τη μέση» τον άλλον υποψήφιο του ίδιου συνδυασμού. Όλοι νομίζουν ότι κινούν ή μπορούν να κινήσουν τα νήματα της εξουσίας προς όφελός τους αλλά, ταυτόχρονα, διαπιστώνουν πως είναι δεμένοι και οι ίδιοι στο πλέγμα των νημάτων αυτών.

Αν και το έργο είναι γραμμένο λίγο μετά τη μεταπολίτευση, σήμερα μοιάζει σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε και ενώ χαρακτηρίζεται ως σάτιρα, κατά βάθος πρόκειται για κάτι θλιβερό, όπου το προσωπικό συμφέρον υπερισχύει του κοινού, χρησιμοποιώντας ίντριγκες και συνωμοσίες, μέσω της τέχνης του να λες αληθοφανή ψέματα, ή ψεύτικες αλήθειες. Κάτι που συμβαίνει συχνά στην πολιτική.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά – κοστούμια: Σοφία Χατζήπαπα,
Μουσική επιμέλεια: Μόνικα Μελέκη

Παίζουν:
Ανδρέας Μελέκης, Κρίστοφερ Γκρέκο, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Σταύρος Κωνσταντίνου

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτήριων
θα διατεθούν για την ενίσχυση του
Παγκύπριου Συνδέσμου «Πολλαπλής Σκλήρυνσης»
Αριθμός Άδειας Εράνου:  ΝΠ 27/2023

Είσοδος: €5

Πληροφορίες: 77 777040
Εισιτήρια: tickethour.com.cy, σχετ. σύνδεσμος εδώ

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28 Μάι 2023
Ώρα:
20:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28 Μάι 2023
Ώρα:
20:30
Κατηγορία Εκδήλωση: