Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος: Eκδήλωση για την «Παγκόσμια Μέρα Αστρονομίας», 19/4/18 στο Προεδρικό Μέγαρο

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου, στις 8.00μμ στο Προεδρικό Μέγαρο διοργανώνεται από την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αστρονομίας, το Αστεροσχολείο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 μετά από γραπτή πρόταση από την 17χρονη τότε μαθήτρια της Αγγλικής Σχολής Στέφανη Διάκου Πετροπούλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος και συμφώνησε να θέτει την εν λόγω εκδήλωση  υπό την αιγίδα του.

Όπως χαρακτηριστικά  ανέφερε η Στέφανη στην επιστολή της «μέσα από την καθιέρωση της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας μπορούν να επιτευχθούν πολλαπλά οφέλη. Μεταξύ άλλων, θα δοθεί η ευκαιρία στη νεολαία να γνωρίσει το αντικείμενο της Αστρονομίας και ίσως να το επιλέξει ως κατοπινό επάγγελμα. Αυτό συνεπάγεται τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της Αστρονομίας. Επιπρόσθετα, θα βοηθήσει  στην προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού θέρετρου για την ομορφιά του ουρανού της. Επίσης θα ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας για τη φωτορύπανση που μας εμποδίζει να απολαύσουμε τον ξάστερο ουρανό, συμβάλλοντας έτσι ώστε και οι νέες γενιές να εκτιμήσουν και να αγαπήσουν την ομορφιά του Σύμπαντος».