«Η αγάπη είναι παντού…», Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της Μαίρης Ιωάννου, 3/6/19, (20:00) – Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Συναυλία με τίτλο «Η αγάπη είναι παντού…», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, στις 8:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρα Κώστα Χαμπιαούρη και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μαίρης Ιωάννου, η οποία για πενήντα και πλέον χρόνια αφιέρωσε τη ζωή της στη Μουσική και στη διδασκαλία του πιάνου. Μαθητές της διακρίνονται σήμερα στο μουσικό χώρο ως σολίστ, καθηγητές Πανεπιστημίων, καθηγητές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και καθηγητές Πιάνου.

Πρόκειται για μια πολυδιάστατη συναυλία κατά την οποία εκατό περίπου άτομα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής παίζοντας μουσική, τραγουδώντας και χορεύοντας. Θα λάβουν μέρος ο ελλαδίτης διακεκριμένος τενόρος της Λυρικής Σκηνής Αθηνών Δημήτρης Σιγαλός, οι καταξιωμένες κύπριες σοπράνο Αύρα Σιάτη και μέτζο σοπράνο Καίτη Οικονομίδου καθώς και η βραβευμένη – με το βραβείο Μαίρης Ιωάννου – μέτζο σοπράνο Έλλη Αλωνεύτου. Θα συμμετάσχουν, επίσης, το Cyprus Percussion Ensemble υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μάριου Νικολάου, χορευτική ομάδα υπό την επιμέλεια του John Olariu, η Χορωδία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. υπό τη διεύθυνση της Μάρως Μήτσα καθώς και Κλιμάκιο της Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Νικόλαου Μαλιάρα. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Μάριος Ιωάννου.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνονται γνωστά αποσπάσματα από τον μαγικό κόσμο της όπερας. Συγκεκριμένα, θα ακουστούν άριες και χορωδιακά από  τις όπερες Nabucco, Il Trovatore, La Traviata, Rigoletto, Carmen κ.ά. Στο δεύτερο μέρος, θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια ελλήνων συνθέτων που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους. Θα ακουστούν τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Χατζηνάσιου, Διονύση Σαββόπουλου κ.ά.

Η συναυλία πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά έχοντας καθιερωθεί ως ένας αξιόλογος ετήσιος μουσικός θεσμός, τον οποίο αναμένει το μουσικόφιλο κοινό του τόπου. Μέρος των καθαρών εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν και φέτος ως βραβεία, στη μνήμη της Μαίρης Ιωάννου, σε τελειόφοιτους φοιτητές Μουσικής, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την υψηλότερη επίδοση στην εκτέλεση πιάνου ή τη φωνητική ερμηνεία κατά την τετραετή φοίτησή τους στα τρία ιδιωτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κύπρου, που προσφέρουν τον Κλάδο των Μουσικών Σπουδών. Το υπόλοιπο ποσό από τα καθαρά έσοδα θα διατεθεί για την οικονομική στήριξη άπορων μαθητών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Υποστηρικτής της συναυλίας είναι ο Δήμος Στροβόλου.

Τιμή Εισόδου: €13
Πληροφορίες, Εισιτήρια και Κράτηση Θέσεων:  99488432