«Οικονομική ενίσχυση άπορων μαθητών των σχολείων Στροβόλου» από τα καθαρά έσοδα της συναυλίας «Στην αγκαλιά μου κι απόψε…»

Σε συνέχεια της συναυλίας «Στην αγκαλιά μου κι απόψε…», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 15 Μαΐου 2016 και η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της αείμνηστης Μαίρης Ιωάννου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, στο Δημαρχείο Στροβόλου, τελετή με σκοπό την επίδοση μέρους των καθαρών εσόδων της συναυλίας για την οικονομική ενίσχυση άπορων μαθητών όλων των σχολείων Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, που εμπίπτουν στα δημοτικά όρια του Δήμου Στροβόλου. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Στροβόλου Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης και ο Αναπληρωτής Δημοτικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Χριστοδούλου, εκπρόσωποι του Δήμου Στροβόλου, μέλη της οικογένειας της αείμνηστης Μαίρης Ιωάννου, καθώς και οι Διευθυντές ή εκπρόσωποι των Σχολείων.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Γενική Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Λευκωσίας Μέσης Εκπαίδευσης και η Επιθεωρήτρια Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, επισημαίνοντας ότι οι συναυλίες στη μνήμη της Μαίρης Ιωάννου έχουν καταστεί πλέον θεσμός και είναι με μεγάλη χαρά που ο Δήμος Στροβόλου στηρίζει τις συναυλίες αυτές τόσο για τον φιλανθρωπικό τους σκοπό όσον και για το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο.

Ακολούθως, ο κ. Μάριος Ιωάννου, εκπαιδευτικός – πιανίστας, ο οποίος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους εκ μέρους της οικογένειας της Μαίρης Ιωάννου και εξήγησε τους σκοπούς για τους οποίους πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια η συναυλία αυτή.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση του ποσού των 4,5 χιλιάδων ευρώ, το οποίο διαμοιράστηκε αναλογικά στους Διευθυντές ή εκπροσώπους των είκοσι Δημοτικών Σχολείων, επτά Γυμνασίων, πέντε Λυκείων, ενός Εσπερινού Γυμνασίου και μίας Τεχνικής Σχολής της περιφέρειας του Δήμου Στροβόλου.

Η συναυλία «Στην αγκαλιά μου κι απόψε…» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 15 Μαΐου 2016 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και τελούσε υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρα Κώστα Καδή. Τη συναυλία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Στροβόλου και η οικογένεια της αείμνηστης Μαίρης Ιωάννου. Εκατό τριάντα και πλέον άτομα ένωσαν τις δυνάμεις τους επί σκηνής, παίζοντας μουσική και τραγουδώντας. Έλαβαν μέρος τα παιδιά του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Mατθαίου Καριόλου, ο ελλαδίτης τενόρος Δημήτρης Σιγαλός, ο ελληνοαμερικανός μπασοβαρύτονος Δάμων Πλουμής και οι κύπριες σοπράνο Αύρα Σιάτη και μέτζο σοπράνο Καίτη Οικονομίδου. Συμμετείχαν, επίσης, η Χορωδία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. υπό τη διεύθυνση της Μάρως Μήτσα, η Μικτή Χορωδία «ΕΠΙΛΟΓΗ» Λεμεσού υπό τη διεύθυνση της Αγγελίνας Νικολαΐδου, καθώς και ένα σύνολο από τέσσερα φλάουτα υπό την επιμέλεια της Ελεονώρας Ρούσου. Στο πιάνο συνόδευσε ο Μάριος Ιωάννου.

Η αείμνηστη Μαίρη Ιωάννου αφιέρωσε τη ζωή της, για πενήντα και πλέον χρόνια στη Μουσική και στη διδασκαλία του πιάνου. Μαθητές της διακρίνονται σήμερα στο μουσικό χώρο ως σολίστ, καθηγητές Πανεπιστημίων, καθηγητές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και καθηγητές Πιάνου.