Καταστροφές σε πάρκα στον Δήμο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου με λύπη του ανακοινώνει ότι επανειλημμένως παρατηρούνται φαινόμενα καταστροφής στα δημοτικά πάρκα και απευθύνει έκκληση να επιδεικνύεται σεβασμός απέναντι στη δημόσια περιουσία, η οποία ανήκει στους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι βανδαλίστηκε το μνημείο στο πάρκο «Βάσος Λυσσαρίδης» παρά την οδό Ευτέρπης, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Μαΐου 2022, όπως επίσης και το μνημείο στο πάρκο «Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μαυρίκιος» παρά το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 25 Οκτωβρίου 2017.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Υπηρεσία του Δήμου για επιδιόρθωση των μνημείων. Ωστόσο, θεωρείται αδιανόητο, μια τέτοια δύσκολη περίοδο για όλους μας, να επιβαρύνονται τα οικονομικά των Δήμων εξαιτίας τέτοιων απερίσκεπτων ενεργειών. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο προβαίνει στην ονοματοδότηση δημοσίων χώρων πρασίνου και οδών αλλά και στη δημιουργία θεματικών πάρκων, με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής ταυτότητας και την περαιτέρω επιμόρφωση των δημοτών.

Ως τοπική αρχή, ο Δήμος Στροβόλου προβληματίζεται με την εκδήλωση αυτής της παραβατικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς και εξετάζει διάφορους τρόπους αντιμετώπισής της.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

14 Ιουνίου 2022