Μαθήματα ιταλικών και γαλλικών στο Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Στροβόλου

Το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για τα μαθήματα ιταλικών και γαλλικών για παιδιά και ενήλικες γίνονται δεκτές μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2021, διαδικτυακά ή δια ζώσης στο Δημοτικό Μέγαρο.

Φέτος για πρώτη χρονιά προσφέρονται μαθήματα ιταλικών με την  υποστήριξη του ιδιωτικού σχολείου Terra Santa και μαθήματα γαλλικών με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου και της Γαλλικής Πρεσβείας.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι 240 ευρώ για ολόκληρη τη χρονιά (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες) και τα μαθήματα θα είναι δύο φορές την εβδομάδα. Μετά την παρακολούθηση όλων των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακαθίσουν τις σχετικές εξετάσεις για εξασφάλιση διπλώματος.

Για να εγγραφείτε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο στο eStrovolos:

 

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 • Ιταλικά για τους μικρούς μας φίλους (Αρχάριοι)

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιταλική γλώσσα για πρώτη φορά μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, ζωγραφική και άλλες διαδραστικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-17:00

 • Ιταλικά για έφηβους (Αρχάριοι)

Τα μαθήματα απευθύνονται σε έφηβους ηλικίας 12 έως 17 ετών. Στόχος μας είναι να μπορέσουν οι έφηβοι να εξοικειωθούν με τη γλώσσα και στη συνέχεια να επικοινωνούν με άνεση και να γράφουν σωστά. Γι’ αυτό, η διδασκαλία βασίζεται σε επικοινωνιακές και λεξιλογικές δεξιότητες καθώς και σε γραμματικά φαινόμενα.

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00-18:00

 • Ιταλικά για ενήλικες (Αρχάριοι)

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και πάνω. Πέρα από την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας μέσω σύγχρονων μεθόδων, οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τη διδασκαλία τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Ιταλίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00-19:00

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-17:00 7-11 Αρχάριοι Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως
ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00-18:00 12-17 Αρχάριοι Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως
ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00-19:00 Ενήλικες Αρχάριοι Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως
 • Τα μαθήματα θα προσφέρονται δυο φορές την εβδομάδα και το κόστος συμμετοχής είναι €240 για όλη τη χρονιά.

 

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 • Primary School A.1.1 (αρχάριοι)
  Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών. Χρησιμοποιούν διαδραστικές και διασκεδαστικές μεθόδους για να κάνουν τα παιδιά να εκφραστούν στον προφορικό και στον γραπτό λόγο για θέματα της καθημερινότητας.
 • Junior A.1.1 (αρχάριοι)
  Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους ηλικίας 11 έως 18 ετών. Βασίζονται σε αυθεντικό και διασκεδαστικό υλικό – τραγούδια, άρθρα τύπου, κόμικς, οπτικό υλικό κ.λπ. – και θέματα επικαιρότητας προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα των εφήβων. Τα μαθήματα θα επιτρέψουν στους μαθητές να επικοινωνούν με ευκολία σε διαφορετικές καθημερινές καταστάσεις και να εξοικειωθούν με τη γαλλική κουλτούρα.
 • Adults A.1.1 (αρχάριοι)
  Το μάθημα θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε γρήγορα με την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού, μέσω προφορικών και γραπτών δραστηριοτήτων και της χρήσης αυθεντικού και ποικίλου υλικού.
ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ 16:00-17:00 7-10 Prim A1.1 Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως
ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ 17:00-18:00 11-18 Junior A1.1 Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως
ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ 18:00-19:00 Ενήλικες Adults A1.1 Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως
 • Τα μαθήματα θα προσφέρονται δυο φορές την εβδομάδα και το κόστος συμμετοχής είναι €240 για όλη τη χρονιά.