Μήνυμα Δημάρχου για την εκστρατεία γενικής καθαριότητας του Δήμου Στροβόλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η  εκστρατεία γενικής καθαριότητας του Δήμου Στροβόλου με το σύνθημα «Συμβάλλω και εγώ για έναν Στρόβολο καθαρό» για την απομάκρυνση αχρήστων υλικών, κλαδευμάτων και άλλων αντικειμένων από ανοιχτούς χώρους που εξήγγειλε και υλοποιεί ο Δήμος Στροβόλου από τις  20/3/2017.

Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση και συνεργασία των δημοτών ήταν πολύ ενθαρρυντική.

Τα συνεργεία του Δήμου έχουν απομακρύνει 200 φορτηγά με κλαδέματα και άλλα άχρηστα υλικά και αντικείμενα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 14/4/2017.

 

Αγαπητοί δημότες,

Είναι απόλυτα αντιληπτό ότι η καθαριότητα της πόλης μας αποτελεί πρώτιστα καθήκον και υποχρέωση του Δήμου και τόσον εγώ προσωπικά ως νέος  Δήμαρχος όσον  και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα αυτό το έχουμε θέσει ψηλά στις προτεραιότητες μας και θα αποτελέσει μια συνεχή προσπάθεια και πράξη για διατήρηση της καθαριότητας σε ψηλά επίπεδα, όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία.

Αναμένουμε να οικοδομηθεί μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Δημοτών ώστε να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης μας.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης μας αποτελεί ευθύνη όλων μας και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να είναι μια  εφήμερη τάση της εποχής, αλλά να αποτελέσει μια συνεχή προσπάθεια που να συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Καλώ τους δημότες μας και μέχρι να λειτουργήσει το πράσινο σημείο στο Στρόβολο που βρίσκεται παρά το κυκλικό κόμβο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας πλησίον του καταστήματος Leroy Merlin να κάνουν χρήση του προσωρινού πράσινου σημείου που βρίσκεται στο χώρο των Αποθηκών του Δήμου, πλησίον του Εμπορικού Κέντρου Ορφανίδης.

Η Καθαριότητα της πόλης είναι ο δείκτης πολιτισμού της και ο Δήμος έχει καθήκον να φροντίζει να τον διατηρεί σε ψηλό επίπεδο, με την απρόσκοπτη συλλογή των οικιακών σκυβάλλων, το σκούπισμα των δρόμων και γενικά  την καθαριότητα όλων των δημόσιων χώρων.

Από τους δημότες μας αναμένουμε να ανταποκριθούν θετικά στην παράκληση μας να αποφεύγουν να ρυπαίνουν δημόσιους χώρους εναποθέτοντας σκουπίδια και κάθε είδους άχρηστα υλικά σε αυτούς, να μην αφήνουν κλαδέματα σε παρακείμενα χωράφια και ανοικτούς χώρους, να διατηρούν τα πεζοδρόμια καθαρά ιδιαίτερα όταν βγάζουν τα σκυλιά τους για περίπατο.

Αυτή η εκστρατεία καθαριότητας ευελπιστούμε να αποτελέσει το έναυσμα και την απαρχή για μια πιο εποικοδομητική συνεργασία Δήμου Στροβόλου και Δημοτών δημιουργώντας τις προυποθέσεις και συνθήκες για ένα πιο καθαρό Στρόβολο, για μια καλύτερη κοινωνία και ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Ο ∆ήμος μας στην προσπάθεια του για αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζεται από τη ρύπανση και ιδιαίτερα απο τα περιττώματα σκύλων σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους θα ξεκινήσει πολύ σύντομα μια νέα  εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των ιδιοκτητών σκύλων, ώστε να μαζεύουν άμεσα τα περιττώματα των κατοικιδίων τους, όταν τα συνοδεύουν σε εξωτερικούς δημόσιους/κοινόχρηστους χώρους. Η ανάγκη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών προκύπτει από τα καθημερινά παράπονα που λαμβάνονται και τα προβλήματα που εντοπίζονται αναφορικά με τη ρύπανση από περιττώματα σκύλων σε εξωτερικούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους
Δήμαρχος Στροβόλου
4 Απριλίου 2017