Ομιλία νέου Δημάρχου στην «Τελετή ανάληψης καθηκόντων νέου Δημάρχου και νέου Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου», 2/1/17 – Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Καλημέρα σας. Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και δημιουργικότητα. 

Κυρίες και Κύριοι,

Εκφράζω για ακόμη μία φορά τις θερμές ευχαριστίες μου προς όλους τους συνδημότες, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μου ανέθεσαν να διαχειρισθώ τα κοινά της πόλης μας, για τα επόμενα πέντε έτη.

Ο Ζαν Μονέ, ο Αρχιτέκτονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε κάποτε επισημάνει, ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που θέλουν να είναι κάποιοι και αυτοί που θέλουν να κάνουν κάτι. Εμείς, σας διαβεβαιώ, ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία, δηλαδή στους ανθρώπους, που θέλουν να κάνουν κάτι – κάτι χρήσιμο για τον τόπο τους. Και η σημερινή τελετή αποτελεί την απαρχή μιας νέας, δημιουργικής πορείας για τον Δήμο μας.

Με την συμμετοχή και συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων στον Δήμο και των δημοτών, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τον Δήμο σε πρότυπο αποτελεσματικής λειτουργίας. Αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας είναι η χρηστή διοίκηση, η σύγχρονη οργάνωση, η συλλογικότητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατία.

Μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, που βιώνουμε, οι δημότες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο, σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, το οποίο όλοι μας οφείλουμε να κατανοήσουμε και να κάνουμε πράξη. Το μήνυμα λέει, ότι ο Δήμος μας είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Γιατί ο αγώνας μας δεν εκκολάφθηκε στους διαδρόμους των κομμάτων – γεννήθηκε στους δρόμους της πόλης, στις γειτονιές μας.

Συνεπώς, οφείλουμε όλοι να συνεργασθούμε αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια, για το καλό του τόπου μας. Το μέγα ζητούμενο της εποχής μας είναι πλέον:

*Η αλλαγή νοοτροπίας, με νέο ήθος και ύφος στην εξουσία

* Η χρηστή Διοίκηση και Διαχείριση

*  Η Διαφάνεια

* Η ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο

Με σεβασμό στο θετικό έργο των προηγουμένων δημάρχων, θα πορευτούμε στη νέα πενταετία. Χτίζουμε πάνω στο έργο που ξεκίνησε ο αείμνηστος πρώτος Δήμαρχος Στροβόλου Ιωσηφ Χατζιηωσήφ, έργο το οποίο θεμελίωσε ο αγαπητός Σάββας Ηλιοφώτου. Έχω, όμως, την τιμή να διαδέχομαι έναν ακέραιο άνθρωπο που υπηρέτησε το δήμο μας με ήθος και αξιοπρέπεια, τον αξιότιμο απερχόμενο Δήμαρχο κύριο Λάζαρο Σαββίδη. Η χρηστή και συνετή δημαρχεία του έθεσαν τις βάσεις για να έχουμε σήμερα ένα Δήμο που στέκεται όρθιος σε αυτή την περίοδο κρίσης και εκ μέρους όλων μας τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Με την διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση μας. Δήμαρχε ευχαριστούμε!

Για να πετύχουμε στο Στρόβολο, έχοντας αμείωτη και αταλάντευτη αποφασιστικότητα για όλα όσα πρέπει να βελτιωθούν στον Δήμο μας, απευθύνω κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας, προς τους πρώην δημάρχους, το δημοτικό συμβούλιο, τα οργανωμένα σύνολα και τους δημότες. Τώρα μας ενώνουν οι προκλήσεις για το αύριο.

Ενωμένοι, μπορούμε να φέρουμε την αμεσότερη εξυπηρέτηση του δημότη, τη σωστή διαχείριση του Περιβάλλοντος και της Καθαριότητας, την Ενθάρρυνση της Επιχειρηματικότητας, την ολοκληρωμένη πολιτική που αφορά τα ζώα, την Αξιοποίηση του Πολιτιστικού Αποθέματος. Ενωμένοι μπορούμε να φέρουμε την Ενδυνάμωση της Κοινωνικής Πολιτικής για τα παιδιά μας, για τις γυναίκες, για την τρίτη ηλικία, για τους πρόσφυγες, για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πράξη την άμεση αναβάθμιση της Λεωφόρου Τσερίου και την ανάπλαση του ιστορικού μας πυρήνα. Ενωμένοι, μπορούμε να μετατρέψουμε το όραμα όλων μας, σε απτή πραγματικότητα.

Από την πλευρά μας, ως νέα Δημοτική Ηγεσία, έχουμε ήδη αφουγκρασθεί με μεγάλη προσοχή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσα καθημερινά μας εκφράζουν οι συνδημότες μας. Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στις δικές τους αγωνίες και ανάγκες, από αύριο κιόλας, ξεκινούμε σκληρή δουλειά.

Κυρίες και Κύριοι,

*Υπόσχομαι ως Δήμαρχος, να επιδιώξω ειλικρινή και έντιμη συνεργασία με όλες τις δημοτικές ομάδες.

*Υπόσχομαι, να είμαι Δήμαρχος για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και να δώσω μάχες για να εξυπηρετηθούν τα δικαιώματά τους.

Βρισκόμενος εδώ, ενώπιον σας, συνειδητοποιώ την ευθύνη να είμαι ο νέος δήμαρχος Στροβόλου, επειδή ξέρω ότι το οφείλω στους δημότες, αλλά για να σας μεταδώσω πώς το νοιώθω θα επαναλάβω τα λόγια ενός από τους απλούς νέους ανθρώπους που με στήριξαν σε αυτή τη διαδρομή και τον αγώνα : “δήμαρχε, μου είπε, νικήσαμε! αλλά η πιο μεγάλη νίκη θα είναι όταν θα κάνουμε αυτά που είπαμε κι αυτά που περιμένει ο κόσμος για το Στρόβολο”!

Τελειώνοντας:

Συγχαίρω όλους τους ανθυποψήφιους και προσδοκώ να συνεργαστώ μαζί τους άμεσα και γόνιμα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τον προεκλογικό αγώνα που δώσαμε μέσα σε πολιτισμένο πολιτικό κλίμα.

Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν αυτό τον αγώνα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μας, τις πολιτικές δυνάμεις που, χωρίς ανταλλάγματα, συμμάχησαν με την υποψηφιότητά μου. Ευχαριστώ τους πολίτες που διεκδίκησαν τη μεγάλη ανατροπή. Στους δημότες του Στροβόλου που δεν πήρα την ψήφο τους και την υποστήριξή τους θέλω να πω: Μπορεί οι αφετηρίες μας να ήταν διαφορετικές, αλλά οι δρόμοι μας θα συναντηθούν. Ξέρω ότι όλοι αγαπάμε το Στρόβολο και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο.

Σήμερα ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά. Ένα ελπιδοφόρο αύριο ξημερώνει. Σήμερα, είναι μια μέρα που αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειάς μας ότι η ανεξαρτησία και η δύναμη των πολιτών είναι ισχυρότερες από ποτέ! Στη νέα περίοδο που ανοίγει για τη δημαρχία του Στροβόλου θα χρειαστώ τη δύναμη, τις ιδέες, τις εισηγήσεις όλων σας. Μαζί θα φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Δικαίωση θα είναι ένας ολοένα και καλύτερος Στρόβολος. Γι’ αυτό μαζί με την ευχή καλή χρονιά, το σύνθημα είναι από αύριο δουλειά! Έτσι νοιώθω ότι θα είναι μια καλή χρονιά, αν από αύριο όλοι στο δημαρχείο στρωθούμε στη δουλειά για χάρη των ανθρώπων του Στροβόλου.

Σας ευχαριστώ και σας καλώ στην κοινή μας προσπάθεια. Μας περιμένει πολλή δουλειά.

 

Καλή Χρόνια σε όλους!

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους

Δήμαρχος Στροβόλου