Ονοματοδότηση του χώρου πρασίνου παρά την οδό Ζαλόγγου εις μνήμη του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 η τελετή ονοματοδότησης του χώρου πρασίνου παρά την οδό Ζαλόγγου εις μνήμη του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, από τον Δήμο Στροβόλου και την Αγγλική Σχολή.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε: «Σήμερα τιμούμε την Ντίνα και τον Γιώργο για τον τρόπο που έζησαν και όχι για τον τρόπο που έφυγαν. Η κίνηση αυτή από πλευράς μας δεν αποτελεί κενή περιεχομένου εθιμοτυπική απότιση τιμής σε δύο επιφανείς δημότες, αλλά μια πράξη αυτογνωσίας του ρόλου μας ως τοπικής αρχής».

Κατά τη διάρκεια της τελετής απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο διευθυντής της Αγγλικής Σχολής, David Labone και εκ μέρους της οικογένειας του ζεύγους η αδελφή του Γιώργου Χατζηγεωργίου, Ελένη.

Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Αγγλικής Σχολής, που έντυσαν μουσικά την τελετή, εις μνήμη του καθηγητή τους Γιώργου Χατζηγεωργίου.

Η Ντίνα Σεργίου και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου δολοφονήθηκαν στις 18 Απριλίου 2018 στο σπίτι τους στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου, κατόπιν προτροπής της Αγγλικής Σχολής, της κοινότητας Άσσιας και κατοίκων της οδού Ζαλόγγου, αποφάσισε να προβεί στην ονοματοδότηση του χώρου πρασίνου παρά την οικία του αδικοχαμένου ζεύγους.