Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαστε πια Πρωταθλητές» του Βασίλη Σκουντή και τίμηση του Παλαίμαχου Διεθνούς Καλαθοσφαιριστή Παναγιώτη Φασούλα από τον Δήμο Στροβόλου που πραγματοποιήθηκε στις 22/11/17

Πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Στροβόλου, την Τετάρτη, 22/11/2017, η παρουσίαση του βιβλίου του καταξιωμένου δημοσιογράφου κ. Βασίλη Σκουντή, «Είμαστε πια Πρωταθλητές», το οποίο είναι αφιερωμένο στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987 από την Εθνική Ελλάδος. Σε μία χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτέλεσε μια καταλυτική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό και έγινε η αφετηρία της «άνοιξης» του ελληνικού μπάσκετ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, ο Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιράς, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα αθλητισμού, ο κ Τάκης Κληρίδης, πρώην Υπουργός Οικονομικών, ο κ Πάρης Παπαέλληνας, Πρόεδρος του Σωματείου Κεραυνός, πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων κ.α.

Ο κ Βασίλης Σκουντής αναφερόμενος στο βιβλίο του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι συγγραφικά επιχειρεί να μας μεταφέρει τριάντα χρόνια πριν, στις μέρες του θριάμβου της Εθνικής Ομάδας Καλαθόσφαιρας. Ο παλαίμαχος Διεθνής καλαθοσφαιριστής  Παναγιώτης Φασούλας έκανε αναφορά στο χρυσό Ευρωμπάσκετ του ΄87, ενώ κριτική του βιβλίου έκανε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ Πέτρος Χατζηχριστοδούλου. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ Γιώργος Μελετίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων από τον Δήμαρχο Στροβόλου στους Παναγιώτη Φασούλα και Βασίλη Σκουντή.