Παρουσίαση βιβλίου “Τι είναι ένας κάμπος” της Νάσιας Διονυσίου, 14/3/22, 19:00, Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον αντισημιτισμό, ο Δήμος Στροβόλου σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ και την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο,  διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Τι είναι ένας κάμπος» (εκδόσεις Πόλις) της Νάσιας Διονυσίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022, ώρα 19:00, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου (Φουαγιέ) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, με προκράτηση θέσης (τηλ.: 22470341).

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Δρ. Μωυσής Ελισάφ. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κορνήλιος Κορνηλίου, και ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ιστορικός και δημοσιογράφος, κ. Απόστολος Κουρουπάκης.

Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Τα βρετανικά στρατόπεδα κράτησης Εβραίων επιζώντων του Ολοκαυτώματος στην Κύπρο (1946-1949)».  Η έκθεση θα λειτουργεί Τρίτη-Παρασκευή 8:30-14:30, μέχρι και τις 18 Μαρτίου 2022. Επισκέψεις από οργανωμένα σύνολα και σχολεία μπορούν να διευθετηθούν κατόπιν ραντεβού.

Η νουβέλα «Τι είναι ένας κάμπος» μεταφέρει λογοτεχνικά ένα άγνωστο σχετικά ιστορικό επεισόδιο στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, όταν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου περίπου 52,000 Εβραίοι από την Ευρώπη, που επέζησαν του Ολοκαυτώματος, κρατήθηκαν σε βρετανικά στρατόπεδα στο νησί.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου.