Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Νάσιας Διονυσίου «Τι είναι ένας κάμπος» στις 14/3/22

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/3/22 στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, η παρουσίαση του βιβλίου της Νάσιας Διονυσίου «Τι είναι ένας κάμπος» (εκδόσεις Πόλις). Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώθηκε από τον Δήμο Στροβόλου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ και την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Αντισημιτισμό που θα πραγματοποιηθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Η νουβέλα «Τι είναι ένας κάμπος» μεταφέρει λογοτεχνικά ένα άγνωστο σχετικά ιστορικό επεισόδιο στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, όταν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου περίπου 52,000 Εβραίοι από την Ευρώπη, που επέζησαν του Ολοκαυτώματος, κρατήθηκαν σε βρετανικά στρατόπεδα στο νησί.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Ιωσήφ Ελισάφ, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Στην αντιφώνησή της, η συγγραφέας μίλησε για όλα όσα την ώθησαν να γράψει τη νουβέλα της και συγκεκριμένα την ιστορία του αντισημιτισμού και του ολοκαυτώματος στην Ευρώπη, καθώς και τις συνθήκες και τις προσδοκίες των Εβραίων που κρατήθηκαν στους Κάμπους της Αμμοχώστου.

Παράλληλα, η εκδήλωση συνδυάστηκε με έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Τα βρετανικά στρατόπεδα κράτησης Εβραίων επιζώντων του Ολοκαυτώματος στην Κύπρο (1946-1949)», η οποία θα λειτουργεί μέχρι και τις 18 Μαρτίου.

Την εκδήλωση τιμήσαν με την παρουσία ο Πρέσβης της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Πρέσβης του Ισραήλ  κ. Oren Anolik, άλλοι εκπρόσωποι Πρεσβειών, κρατικοί αξιωματούχοι και δεκάδες πολίτες.