Σεμινάρια στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού

To Γραφείο Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη του Δήμου Στροβόλου, σε συνεργασία με τους εθελοντικούς Μη κυβερνητικούς Οργανισμούς Mind & Health και Social Policy and Action Organization, διοργανώνει δύο δωρεάν σεμινάρια για το κοινό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού, η οποία καθιερώθηκε από το από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Eθελοντισμού, με σκοπό την αναγνώριση της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, της 5ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνο.

Το κοινό μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για τα πιο κάτω σεμινάρια:

 

Θέμα: «Αναπτύσσοντας τη συμπόνοια και την ενσυναίσθηση μέσω του mindfulness (ενσυνειδητότητα)»

Εισηγήτρια: Στέλλα Σαββίδου, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, Mind & Health, υπό την επίβλεψη του δρα Φλώρη Στύλιου, ψυχίατρου συμβεβλημένου με το ΓΕΣΥ, Mind & Health

Ημερομηνία: 3 Δεκεμβρίου 2021, 18:30

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Σπηλιές στο Πάρκο Ακρόπολης

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στην έννοια της ενσυνειδητότητας ή στα αγγλικά mindfulness, μέσω παρουσίασης και εφαρμογής ασκήσεων πρακτικής. Η ενσυνειδητότητα είναι μια στάση ζωής, ένας τρόπος να υπάρχεις συνειδητά στο τώρα χωρίς να ορίζεσαι από το παρελθόν ή το μέλλον. Να έχεις επίγνωση της κάθε στιγμής που βιώνεις συνειδητά να παρακολουθείς τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά σου, χωρίς κριτική απλά με συμπόνια, αποκτώντας μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου και τους άλλους. Η ανάπτυξη της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης (η συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του) είναι δεξιότητες κλειδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Θέμα: «Σεξουαλική Βία και Πρακτικές Πρόληψης»- Για παιδιά και γονείς

Εισηγήτρια: Ιφιγένεια Κάτσιη, Διευθύντρια και Πρόεδρος Συμβουλίου Οργανισμoύ Κοινωνικής Πολιτικής και Δράσης

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα άνω των 13 ετών.

Ημερομηνία: Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, 10:00

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Σπηλιές στο πάρκο Ακρόπολης

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση παρευρισκόμενων για το φαινόμενο της σεξουαλικής βίας, μορφές, συμπτώματα, η σημαντικότητα της πρωτογενούς πρόληψης για αποτροπή και παρουσίαση καλών πρακτικών και εισηγήσεων που μπορεί κάποιος να υιοθετήσει και να εφαρμόσει για προστασία τόσο των εαυτών του, όσον και φίλων και παιδιών του.

 

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη, μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2021 μέσω αυτού του συνδέσμου.

Υπενθυμίζεται το κοινό ότι είναι απαραίτητη η επίδειξη Safe Pass για είσοδο στον χώρο διεξαγωγής του κάθε σεμιναρίου, με βάση τα ισχύοντα μέτρα για καταπολέμηση της πανδημίας του COVID19.