Συλλογή κλαδεμάτων από τις Υπηρεσίες του Δήμου από την 1η Ιουλίου 2020

Ο Δήμος Στροβόλου ενημερώνει το κοινό ότι οι υπηρεσίες του από την 1η Ιουλίου 2020 δύνανται να απομακρύνουν μόνο όσα κλαδέματα τοποθετούνται σε ειδικά χάρτινα σακούλια, χωρητικότητας 110 λίτρων, τα οποία επί του παρόντος, το κοινό μπορεί να προμηθευτεί από τα γραφεία του Δήμου έναντι του ποσού του ενός ευρώ.

Για την χρήση της υπηρεσίας αυτής, οι δημότες θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο  99569682, όποτε θα έχουν τέτοια σακούλια για απομάκρυνση και ακολούθως ο Δήμος θα τα συλλέγει και θα τα μεταφέρει στο Πράσινο Σημείο χωρίς επιπλέον χρέωση.

Στις περιπτώσεις που γίνονται ανακαινίσεις ή που υπάρχουν μεγάλες ποσότητες άχρηστων αντικειμένων οι δημότες θα πρέπει να αναλαμβάνουν οι ίδιοι με ενοικίαση ΣΚΙΠ την μετακίνηση των άχρηστων αντικειμένων που επιθυμούν να απομακρύνουν.     Το κοινό καλείται να τερματίσει την τοποθέτηση σακουλιών με χόρτα και κλαδέματα μαζί με τα οικιακά σκύβαλα, όπως επίσης και την απόρριψη άχρηστων αντικειμένων και κλαδεμάτων σε οικόπεδα ή ανοικτούς χώρους, καθότι δεν ισχύει πλέον το ετήσιο πρόγραμμα του Δήμου για την περισυλλογή τους, όπως ίσχυε πριν τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου.

Υπενθυμίζεται και πάλι ότι με το κλείσιμο του σκυβαλότοπου στον Κοτσιάτη όλα τα οικιακά απόβλητα μεταφέρονται στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κόσιη. Τα συνεργεία του Δήμου μεταφέρουν εκεί μόνο οικιακά απόβλητα και όχι πράσινα απορρίμματα όπως κλαδέματα, γρασίδια, φύλλα ή ογκώδη αντικείμενα. Τα πράσινα απορρίμματα όπως και πολλά άλλα άχρηστα υλικά πρέπει να μεταφέρονται από τους δημότες στο Πράσινο Σημείο Στροβόλου, το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως του πολυκαταστήματος “Leroy Marlin” παρά τον κυκλικό κόμβο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το Πράσινο Σημείο λειτουργεί καθημερινά και η χρήση του είναι δωρεάν. Στο Πράσινο Σημείο μπορείτε να μεταφέρετε ογκώδη απόβλητα όπως έπιπλα, στρώματα κτλ., απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, κλαδέματα, πλαστικά, χαρτί, λαμπτήρες, μπαταρίες, μηχανέλαια, φάρμακα, μπογιές παιχνίδια κ.ά.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

29 Ιουνίου 2020