Θεατρική Παράσταση «Μιας Πεντάρας Νιάτα» των Α.Γιαλαμά & Κ.Πρετεντέρη με το Σατιρικό Θέατρο, 22/5/19, (20:30)

Το Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου συνεχίζεται  με τη Θεατρική Παράσταση «Μιας Πεντάρας Νιάτα» των Α.Γιαλαμά & Κ.Πρετεντέρη με το Σατιρικό Θέατρο, την Τετάρτη 22/5/19 στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Μία κλασσική νεοελληνική κωμωδία του ακτύπητου συγγραφικού διδύμου Ασημάκη Γιαλαμά – Κώστα Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.

Το ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ γράφτηκε και παρουσιάστηκε το 1965, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Η κεφάτη, ανάλαφρη αυτή κωμωδία, με πλούσια και ευφάνταστη πλοκή, έξυπνους διαλόγους και ανεξάντλητο χιούμορ, θεωρείται ένα από τα κλασσικά και ιδιαίτερα αγαπημένα έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Το Έργο:
Ένα νεαρό ζευγάρι, νεόνυμφοι, προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να πληρώσουν τις δόσεις για το σπίτι που χτίζουν, αναγκάζονται να εργαστούν στην ίδια επιχείρηση και να παρουσιάζονται σαν αδέρφια, αφού ο ‘γυναικάς’ διευθυντής τους δεν δέχεται στη δουλειά παντρεμένες γυναίκες. Τα ευτράπελα θα ξεκινήσουν όταν ο εργολάβος πιέζει για τη δόση του σπιτιού και παράλληλα η καρδιά του εργοδότη χτυπά για τη νεαρή υπάλληλο του. Ανάμεσα τους, ο δημιουργός λαϊκών ασμάτων πεθερός, η γοητευτική αδερφή του εργοδότη, ο θεοσεβούμενος προϊστάμενος, νεαρές αιθέριες υπάρξεις, ηλικιωμένοι μελλόνυμφοι και άλλοι χαρακτηριστικοί ήρωες της ελληνικής πραγματικότητας, οι οποίοι προκαλούν άφθονο γέλιο μέσα από τις καταστάσεις που βιώνουν.

Ερμηνεύουν: Σπύρος Γεωργίου, Μάριος Δημητρίου, Χάρης Κκολός, Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Μουσουλιώτη, Ειρήνη Σαλάτα, Ανδρέας Ρόζου, Μάριος Στυλιανού, Ανδρέας Φυλακτού, Ελένη Ζαντή, Μιχάλης Καζάκας, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου

Συντελεστές
Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενέθλης | Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
Μουσική Επιμέλεια: Μαριάννα Καυκαρίδου | Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου
Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κασίνου | Ζωγραφική Εκτέλεση σκηνικού: Martin Meason
Photo Credit: Λέανδρος Ταλιώτης |Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου

[Είσοδος €5]

Για πληροφορίες και εισιτήρια: Tickethour.com.cy /  7777 7040

 

 

ΔΤ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ: http://bit.ly/2DJjCmX

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν για την ενίσχυση της Οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος».

Αρ. Άδειας Εράνου: Ν.Π 31/2019

Χορηγοί επικοινωνίας: