Xαιρετισμός Δημάρχου στην Τιμητική Εκδήλωση για τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή Περικλή, 16/5/17 – Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Αγαπητοί φίλοι

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην αποψινή εκδήλωση προς τιμή του εκλεκτού φίλου Περικλή.

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου την 9η Μαΐου 2017, να τιμήσει τον λαϊκό τραγουδιστή Περικλή Περικλέους, υιοθετώντας την εισήγηση της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων του Δήμου, δεν αποτελεί μία εθιμοτυπική πράξη, αλλά μία εκδήλωση σεβασμού και αναγνώρισης του έργου ενός ανθρώπου, του οποίου η προσφορά στον πολιτισμό αγγίζει τον μισό αιώνα.

Με καταγωγή από το όμορφο ορεινό χωριό Άρσος της Λεμεσού, ο νεαρός Περικλής αποφάσισε να μεταβεί στην πρωτεύουσα τη δεκαετία του ’60, κυνηγώντας το όνειρό του για ένα καλύτερο μέλλον.

Δουλεύοντας παράλληλα στο μεροκάματο, στα καλούπια, άρχισε να κτίζει τη μουσική του καριέρα του στο κέντρο «Αθήνα» στον Στρόβολο. Το ταλέντο του δεν άργησε να τύχει αναγνώρισης και σύντομα ο Περικλής πέτυχε να καθιερωθεί ως ο δημοφιλέστερος λαϊκός τραγουδιστής, όχι μόνο της Λευκωσίας, αλλά και ολόκληρου του νησιού, με πολλές συνεργασίες με μουσικά νυχτερινά κέντρα.

Ο Περικλής ξεχώρισε στις καρδιές των πολυάριθμων φίλων του, όχι μόνο λόγω της ατόφιας λαϊκής φωνής του, αλλά κυρίως, λόγω του ακέραιου χαρακτήρα του, της εργατικότητας, της ευγένειας και της πάντα φιλικής και θετικής διάθεσής του, χαρίσματα που παραμένουν μέχρι σήμερα αναλλοίωτα στον χρόνο.

Η επιλογή του Περικλή να εγκαταστήσει την έδρα του στον Στρόβολο, δίδοντας ώθηση και αναπτύσσοντας ποιοτικά τη λαϊκή μουσική του τόπου γενικότερα, τιμά ιδιαίτερα τον Δήμο μας, αφήνοντάς μας μία πολύτιμη παρακαταθήκη. Αποτελεί χρέος μας να τιμήσουμε αξιόλογες προσωπικότητες όπως τον Περικλή, οι οποίοι ανέδειξαν και καθιέρωσαν στις καρδιές μας πτυχές του ελληνικού πολιτισμού και ειδικότερα, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης.

Εκφράζω τη βεβαιότητα, πως ο Δήμος Στροβόλου, με παρόμοιες αποφάσεις και εκδηλώσεις, θα εξακολουθήσει να προβάλλει την προσφορά και το έργο τέτοιων αξιόλογων προσωπικοτήτων, αναδεικνύοντάς τους ως πρότυπα ήθους και δημιουργίας.

Και κάτι ακόμη: Φίλε Περικλή, η παρουσία και μόνον των εκατοντάδων φίλων σου εδώ, απόψε, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, μαρτυρεί την αγάπη του κόσμου για το άτομό σου. Έχεις κερδίσει τις καρδιές μας και αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός να θεωρώ τον εαυτό μου ως δικό σου φίλο.

Σε παρακαλώ δέξου τα θερμά μου συγχαρητήρια, αλλά και των υπόλοιπων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποψινή σου ερμηνεία και για τη συνολική προσφορά σου στον τόπο μας. Είμαστε περήφανοι που επέλεξες να ζήσεις και να ανθίσεις στον Δήμο μας!

Εκ μέρους του Δήμου Στροβόλου, θα ήθελα να σου προσφέρω ένα ιδιαίτερο δώρο, την προτομή της εξοχότερης μορφής Στροβολιώτη, του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, ως ελάχιστος φόρος τιμής για το έργο σου.

Εύχομαι ο Θεός να σε ‘χει πάντα καλά, για να σε χαίρεται η οικογένειά σου και όλοι εμείς που σε αγαπάμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης, τη Στέλλα Σουρμελή, τον Μάκη Συμεού και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων για την πρωτοβουλία. Συγχαίρω, επίσης, τους μουσικούς της ορχήστρας, τον μαέστρο, Μιχάλη Μιχαήλ Μέσσιο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της εκδήλωσης, τον φίλο Χρήστο Φιλίππου.

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους
Δήμαρχος
16 Μαΐου 2017