Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και παραπομπής για θέματα εξαρτήσεων, από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Στροβόλου σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ΕΞΕΛΙΞΙΣ» του Υπ. Υγείας

Το Ίδρυμα «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Στροβόλου», σε συνεργασία με το προληπτικό πρόγραμμα νοσηλευτικής ψυχικής υγείας «ΕΞΕΛΙΞΙΣ», της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και παραπομπής/ διασύνδεσης για θέματα εξαρτήσεων.

Mπορούν να διευθετούνται διαδικτυακές (μέσω Skype / Zoom) ή πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις στο Συμβουλευτικό Κέντρο Στροβόλου (Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34).

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται κάθε Τρίτη, μετά από διευθέτηση συνάντησης στο τηλέφωνο 22470460.

Το πρόγραμμα παρέχει επίσης υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλους τους δημότες που προβληματίζονται για θέματα ψυχικής υγείας, προσωπικής ανάπτυξης και ψυχικής ανθεκτικότητας. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εξειδικευμένους Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας, με εμπειρία και εκπαίδευση στο τομέα της συμβουλευτικής ή/και της ψυχοθεραπείας.

Θα παρέχονται επίσης κάθε Τετάρτη στο Δημαρχείο Στροβόλου, σε ομαδικό επίπεδο, βιωματικά εργαστήρια με την πιο κάτω θεματολογία:

  • «Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και έκφρασης συναισθημάτων» σε παιδιά και εφήβους.
  • «Διαχείριση συγκρούσεων στην οικογένεια» σε γονείς ή/και σε παιδιά.
  • «Η εξάρτηση και η πρόληψη» σε εφήβους ή/και σε γονείς και πιο γενικά στον ευρύτερο πληθυσμό.
  • «Διαχείριση καταστάσεων στρες και άγχους», π.χ. το άγχος των εξετάσεων σε μαθητές ή φοιτητές, το άγχος της εφηβείας για γονείς ή/και έφηβους, το καθημερινό στρες και άγχος της ζωής στον γενικότερο πληθυσμό.
  • Νοητική ενδυνάμωση για άτομα τρίτης ηλικίας.

Οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι οι ακόλουθες και ώρα 18:00 – 19:30:  

 11/05/2022, 18/05/2022, 25/05/2022, 01/06/2022, 08/06/2022

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλ. 22470460.

 

ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ»
12 Απριλίου 2022