6ο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Δήμου Στροβόλου, Νοέμβριος 2017 – Δημ. Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου διοργανώνει το 6ο (και 2ο φετινό) πρωτάθλημα αντισφαίρισης στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Στροβόλου.

Μετά τις συνεχόμενες επιτυχείς διοργανώσεις Πρωταθλημάτων Αντισφαίρισης ο Δήμος Στροβόλου συνεχίζει τη προσφορά προς τους πολίτες του, και όχι μόνο.

 1. Τόπος και χρόνος Πρωταθλήματος: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Στροβόλου,. Το πρωτάθλημα αυτό θα διεξάγεται τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για τρείς συνεχόμενες εβδομάδες από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου 2017. Αν λόγω πολλών συμμετοχών ή κακών καιρικών συνθηκών, χρειαστούν περισσότερες ημέρες θα διεξάγεται τις Πέμπτες ή τις Δευτέρες.
 2. Συμμετοχή: Το δικαίωμα συμμετοχής έχει καθορισθεί ως εξής: άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μία μόνο κατηγορία 8 ΕΥΡΩ, άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δύο κατηγορίες 15 ΕΥΡΩ. Άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τρείς κατηγορίες 22 ΕΥΡΩ και άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε 4 κατηγορίες 30 ΕΥΡΩ. Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι δημότες του Δήμου Στροβόλου, οι οποίοι την τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, δε βρίσκονται στους δεκαπέντε (15) πρώτους κάθε κατηγορίας της επίσημης Παγκύπριας κατάταξης της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου.
 3. Κανονισμοί αγώνων: Σε μερικές κατηγορίες  θα διεξαχθούν αγώνες διπλών. Πιο κάτω θα βρείτε λεπτομερώς σε ποιες κατηγορίες θα διεξαχθούν τα διπλά.
 4. Οι αγώνες θα αρχίζουν στις 3:00 μ.μ. και οι τελευταίοι αγώνες θα είναι προγραμματισμένοι για να αρχίζουν γύρω στις 6.00 μ.μ..
 5. Κατηγορίες αγωνισμάτων: Σε αυτό το πρωτάθλημα περιλαμβάνουμε ακόμα δύο νέες κατηγορίες. Το απλό Κοριτσιών κάτω των 12 και το Οικογενειακό μικτό  διπλό , χωρίς όριο ηλικίας, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν ο πατέρας και γιός ή κόρη, ή  μητέρα και γιός ή κόρη. Οι κατηγορίες είναι: Απλός Αγοριών κάτω των 10/12/και 16. Απλός Κοριτσιών κάτω των 12, 14, και 16, απλός ανδρών, απλός γυναικών, απλός γυναικών άνω των 35, απλός ανδρών άνω των 35, απλός ανδρών άνω των 45, απλός ανδρών άνω των 55, διπλός ανδρών, διπλός ανδρών άνω των 45,  διπλός γυναικών, μεικτός διπλός και οικογενειακός μεικτός διπλός. Για τα διπλά κάποιος για να αγωνισθεί θα πρέπει να είναι πάνω από 16 ετών.
 6. Στις κατηγορίες αγοριών (10/12 και 16 και κοριτσιών -12, -14 και -16 ) οι αγώνες θα κρίνονται στο ένα σετ των 9 games, με διαφορά 2 games. Σε περίπτωση που το σκορ θα είναι 8-8 τότε ο αγώνας θα κρίνεται στο tie break ( μέχρι τους 7 πόντους).
  Στις κατηγορίες απλό ανδρών, γυναικών, ανδρών άνω των 35, ανδρών άνω των 45, ανδρών άνω των 55  όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα  tie break sets, δηλ στα δύο πρώτα set  όταν το σκόρ είναι 6-6 θα διεξάγεται tie break μέχρι τους 7 πόντους. Σε περίπτωση που ο αγώνας είναι 1-1 set θα διεξάγεται match tie break δηλ. tie break μέχρι τους 10 πόντους.
  Το ίδιο θα ισχύει και στους διπλούς αγώνες.
  Όλοι οι αγώνες (Αγοριών, Κοριτσιών, Ανδρών, Γυναικών, μονά και διπλά ) θα διεξάγονται με το σύστημα NO AD ( No Advantage) δηλ. όταν το σκορ είναι 40-40 (deuce) ο παίκτης που υποδέχεται το service επιλέγει την πλευρά του γηπέδου που θέλει να υποδεχθεί το service και όποιος κερδίσει τον πόντο κερδίζει και το game.
 7. Για να διεξαχθεί μια κατηγορία ο ελάχιστος αριθμός των αθλητών που θα συμμετάσχουν πρέπει να είναι 6 άτομα στα μονά και στα διπλά 4 ζευγάρια.
  Οι αντισφαιριστές έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή μόνο σε μια κατηγορία μονού , μία κατηγορία διπλού και επιπρόσθετα στις κατηγορίες μεικτού διπλού και Οικογενειακού μεικτού διπλού.
 8. Έντυπο συμμετοχής: Κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να συμπληρώσει έντυπο συμμετοχής το οποίο μπορεί να προμηθευτεί από την ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου www.strovolos.org.cy και το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου και να το παραδώσει στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου μαζί με τα αντίτιμο συμμετοχής ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση vassilg@cytanet.com.cy το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 00 μ.μ.
  Άτομα που θα στείλουν τις αιτήσεις τους με email θα πρέπει πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα τους να έχουν πληρώσει το αντίτιμο. Άτομα που συμπεριληφθούν στη κλήρωση και δεν προσέλθουν στον αγώνα τους θα πρέπει να πληρώσουν τη συμμετοχή τους.
 9. Κλήρωση αγώνων: Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει τη Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου www.strovolos.org.cy και ctf.tournamentsoftware.com μαζί με το πρόγραμμα των αγώνων. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανανεώνεται κάθε αγωνιστική μέρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από τους αγώνες που θα διεξάγονται.
  Είναι υποχρέωση των διαγωνιζομένων να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των αγώνων. Δεν θα γίνεται οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα των αγώνων και κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει να ενημερώνεται από τις πιο πάνω ιστοσελίδες σχετικά με την ημέρα που αγωνιστεί.
  Αν κάποιος έχει πρόβλημα σε κάποια συγκεκριμένη μέρα θα πρέπει να το αναφέρει στην αίτηση του πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και στο σημείο ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ούτως ώστε ο οργανωτής να μπορεί να προγραμματίσει έγκαιρα τους αγώνες.
  Παρακλήσεις για αλλαγή στο πρόγραμμα πρέπει να αποφεύγονται, για την ομαλή   διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
 10. Μπάλες: Στις κατηγορίες κάτω των 10 θα χρησιμοποιούνται soft balls.
 11. Οι αντισφαιριστές οφείλουν να προσέρχονται στην καθορισμένη ώρα που αναφέρεται στο πρόγραμμα αγώνων. Αντισφαιριστής ο οποίος για οποιοδήποτε λόγο δεν θα παρουσιαστεί στον αγώνα οφείλει να ειδοποιήσει έγκαιρα τον υπεύθυνο πρωταθλήματος, ο οποίος με τη σειρά του θα ειδοποιεί τον αντίπαλο αντισφαιριστή για τη μη διεξαγωγή του αγώνα, και θα χάνει το αγώνα. Κανένας αγώνας δέν αναβάλλεται ή μετατίθεται.
 12. Ασφάλεια αθλητών: Οι αντισφαιριστές λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με δική τους ευθύνη όσον αφορά ασθένεια ή ατυχήματα που τυχόν υποστούν κατά τη διάρκεια των αγώνων και προτρέπονται να εξεταστούν ιατρικώς με δική τους φροντίδα.
  Βραβεία: Στον πρώτο και δεύτερο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα.
 13. Οργανωτική Επιτροπή: Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Γιώργο Χριστοδούλου, Χάρη Θεοχαρίδη και Γιώργο Βασιλειάδη
 14. Υπεύθυνος αγώνων: Γιώργος Βασιλειάδης, Αρ. τηλ. 99200500, email vassilg@cytanet.com.cy
 15. Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του.
 16. Υπεύθυνος αγωνιστικού χώρου: Δώρος Αχιλλέως τηλ. 99427051
  Αθλητικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου  τηλ. 22318358

Ηλικίες διαγωνιζομένων:

Κάτω των 10 ( όσοι γεννήθηκαν το 2007 ή αργότερα)
Κάτω των 12 ( όσοι γεννήθηκαν το 2005 ή αργότερα)
Κάτω των 14 ( όσοι γεννήθηκαν το 2003 ή αργότερα)
Κάτω των 16 ( όσοι γεννήθηκαν το 2001 ή αργότερα)
Ανδρών (χωρίς όριο ηλικίας)
Ανδρών +35 ( όσοι γεννήθηκαν το 1982 ή ενωρίτερα)
Ανδρών +45 ( όσοι γεννήθηκαν το 1972 ή ενωρίτερα)
Ανδρών +55 ( όσοι γεννήθηκαν το 1962 ή ενωρίτερα)
Γυναικών (χωρίς όριο ηλικίας)
Γυναικών +35 (όσες γεννήθηκαν το 1982 ή ενωρίτερα)
Διπλό ανδρών , γυναικών και μικτό ( όσοι γεννήθηκαν το 2001 ή ενωρίτερα)