«Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα»- Animation στο πλαίσιο του ευρ. προγράμματος Walk the Global Walk

«Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα»

«Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα» είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι μαθήτριες του ευρωπαϊκού μαθητικού προγράμματος Walk the Global Walk, μέσω του πιο κάτω animation που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος. Σύμφωνα με τις μαθήτριες, ο σχολικός εκφοβισμός και οι διακρίσεις έχουν ως αφετηρία τους την απόρριψη της διαφορετικότητας, κάτι το οποίο πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει μέσω της παιδείας και της καλλιέργειας της ενσυναίσθησης και της αποδοχής.

Ο Δήμος Στροβόλου και ο ΜΚΟ CARDET στο πλαίσιο του Προγράμματος (www.walktheglobalwalk.eu) διοργάνωσαν μαθητικό εργαστήρι animation σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, στο πλαίσιο της διδασκαλίας του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ 16: Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Ισχυροί Θεσμοί.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν μαθήτριες του Λυκείου Κύκκου Β’ και του Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες με την ομάδα επαγγελματιών του χώρου του animation που ανέλαβε την υλοποίηση της ιδέας τους, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενός σύντομου εκπαιδευτικού βίντεο για την αποδοχή της διαφορετικότητας.