Βρίσκεται στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34, στους χώρους όπου στεγαζόταν το παλαιό Δημαρχείο, το οποίο έχει αναπαλαιωθεί με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων. Αποτελείται από το αναπαλαιωμένο κτίριο, όπου διατίθενται χώροι προς ενοικίαση για το κοινό, καθώς και το νέο κτίριο, στο οποίο στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α) και χώροι στάθμευσης.

Στο αναπαλαιωμένο κτίριο λειτουργούν αίθουσες ως χώροι διαλέξεων, σεμιναρίων, εκθέσεων, ποιοτικών μουσικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων βιβλίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων.

Α. Αναπαλαιωμένο Κτίριο

Δύο Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 60 – 70 ατόμων ανά αίθουσα, με τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό για τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, συνεδρίων, εκθέσεων, παρουσιάσεων, προβολών ταινιών, καθώς και εναλλακτικών θεατρικών και μουσικών παραστάσεων.

Φουαγιέ, (χώρος με τζαμαρία), ο οποίος διατίθεται για διοργάνωση μικρών εκθέσεων (τα έργα τοποθετούνται σε ειδικά πάνελς).
Αίθουσα Δεξιώσεων, χωρητικότητας 60 – 70 ατόμων, για διοργάνωση κοκτέιλ για σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις που διεξάγονται στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.
Aίθουσα συνεδριάσεων, χωρητικότητας 14 ατόμων. 

Β. Νέο Κτίριο

Στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου η οποία αποτελεί μια σύγχρονη βιβλιοθήκη με όλες τις προδιαγραφές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Προσφέρει υπηρεσίες στο αναγνωστικό κοινό και συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου με διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις βιβλίων, ομιλίες, διαλέξεις, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδόσεις.

H συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει 38,500 τόμων βιβλίων, μικρό αριθμό οπτικοακουστικού υλικού και τα μέλη της ανέρχονται σε 6673, τα οποία καλύπτουν όλες τις ηλικίες.

Διαθέτει τα πιο κάτω τμήματα:

  • Παιδικό – Εφηβικό με αναγνωστήριο (ισόγειο)
  • Τμήμα ενηλίκων με αναγνωστήριο (1ο όροφος)
  • Τμήμα Πολυμέσων (ισόγειο), με τέσσερις υπολογιστές και δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο (internet) για χρήση από το κοινό
  • Βιβλιοστάσιο (υπόγειο)
  • Αίθουσα εκδηλώσεων (υπόγειο)

Επικοινωνία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη:

Τηλ.: 22 311534
Τηλεομοιότυπο: 22 864636
Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: library@strovolos.org.cy

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Πέμπτη
10:00 – 18:00
Παρασκευή
08:30 – 14:00 & 15:00 – 18:00
Σάββατο
10:00 – 13:00 & 14:00 – 17:00

[Κυριακή και δημόσιες αργίες η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή.]

Γ. Yποδομές για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α):

Για διευκόλυνση της προσβασιμότητας και χρήσης των χώρων και εγκαταστάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου από Α.Μ.Ε.Α., υπάρχουν υποδομές (ασανσέρ), που επιτρέπουν την επίσκεψη και κίνηση μέσα στους χώρους αυτούς. Επίσης, διατίθενται χώροι στάθμευσης, με σήμανση για χρήση από άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Δ. Caffé Nero:

Στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, δίπλα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, λειτουργεί καφετέρια για τους επισκέπτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Πολιτιστικού Κέντρου. Ο χώρος της καφετέριας σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε ένα ελαφρύ σνακ ή τον καφέ σας.

Γενικές Πληροφορίες:

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα – Κυριακή:  8:00 πμ  – 11:00 μμ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:  22 051372

Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34, 2059 Στρόβολος

Ενοικίαση/Διάθεση Αιθουσών:
Χάρης Θεοχαρίδης
Τηλ.: 22318350, 22 470326
Τηλεομοιότυπο: 22 470400
Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: chtheocharides@strovolos.org.cy

Ωράριο Εξυπηρέτησης:
Δευτέρα – Παρασκευή (8:00 – 15:00)

Επίσημη Ιστοσελίδα Πολιτιστικού Κέντρου:  http://culturalcenterofstrovolos.org.cy/

politistiko_kentro1

politistiko_kentro2