Για την Επίσημη Ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Κέντρου επιλέξετε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://culturalcenterofstrovolos.org.cy/

 

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, διαμορφώθηκε ο χώρος του παλαιού Δημαρχείου στην οδό Αρχ. Κυπριανού 34, στον Στρόβολο, σε Πολιτιστικό Κέντρο, με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων.

Τον Μάρτιο του 2014 περατώθηκε η εγκατάσταση της αναγκαίας υποδομής για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο αποτελείται από το αναπαλαιωμένο κτίριο, όπου διατίθενται χώροι προς ενοικίαση για το κοινό, καθώς και το νέο κτίριο, στο οποίο στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

1. Κτιριακές Εγκαταστάσεις

Α.  Αναπαλαιωμένο κτίριο

Στο αναπαλαιωμένο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου λειτουργούν αίθουσες ως χώροι  διαλέξεων, σεμιναρίων, εκθέσεων, ποιοτικών μουσικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων βιβλίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων. Είναι ισόγειος χώρος και καταλαμβάνει:

 • Δύο Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 60 – 70 ατόμων ανά αίθουσα
  Oι αίθουσες διαθέτουν τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό για τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, συνεδρίων, εκθέσεων, παρουσιάσεων, προβολών ταινιών, καθώς και εναλλακτικών θεατρικών και μουσικών παραστάσεων.
 • Φουαγιέ (χώρος με τζαμαρία), ο οποίος διατίθεται για διοργάνωση μικρών εκθέσεων (τα έργα τοποθετούνται σε ειδικά πάνελς) 
 • Αίθουσα Δεξιώσεων – cocktail room, χωρητικότητας 60 – 70 ατόμων, για διοργάνωση κοκτέιλ για σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις που διεξάγονται στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων
 • Aίθουσα συνεδριάσεων – conference room, χωρητικότητας 14 ατόμων 

Β.  Νέο κτίριο 

Στο νέο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου, με υποδομές και εγκαταστάσεις σε ισόγειο, πρώτο όροφο και υπόγειο.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι εξοπλισμένη με σύγχρονες εγκαταστάσεις και τεχνολογία και διαθέτει αναγνωστήρια, αίθουσες εκδηλώσεων και ανεξάρτητη παιδική βιβλιοθήκη. Αποτελεί μια σύγχρονη βιβλιοθήκη, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα. Ταυτόχρονα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη δραστηριοποιείται και στη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις και εκδηλώσεις για παιδιά, παρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίων, σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους. Επίσης, συμμετέχει σε ημερίδες και συνέδρια που διοργανώνουν διάφοροι φορείς σχετικά για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι μέλος της ΚΕΒΕΠ (Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης) και της Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων Ελλάδος.

Οι συλλογές της Βιβλιοθήκης καλύπτουν αντιπροσωπευτικά όλο το φάσμα της γνώσης. Σήμερα η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει 30.000 τόμους βιβλίων και μικρό αριθμό οπτικοακουστικού υλικού.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη διαθέτει τα πιο κάτω Τμήματα:

 • Παιδικό – Εφηβικό Tμήμα με αναγνωστήριο (ισόγειο)
 • Τμήμα ενηλίκων με αναγνωστήριο (1ο όροφος)
 • Τμήμα Πολυμέσων (ισόγειο), με τέσσερις υπολογιστές και δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο (internet) για χρήση από το κοινό
 • Βιβλιοστάσιο (υπόγειο)
 • Αίθουσα εκδηλώσεων (υπόγειο)

2. Yποδομές για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α): 

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου Στροβόλου για διευκόλυνση της προσβασιμότητας και χρήσης των χώρων και εγκαταστάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου από Α.Μ.Ε.Α., έχει φροντίσει στη δημιουργία υποδομών (ασανσέρ), που επιτρέπουν την επίσκεψη και κίνηση μέσα στους χώρους αυτούς. Επίσης, διατίθενται χώροι στάθμευσης, με σήμανση για χρήση από άτομα με κινητικές δυσκολίες.

3. Kαφετέρια Πολιτιστικού Κέντρου

Στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου λειτουργεί καφετέρια για τους επισκέπτες, όπου μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ή ένα ελαφρύ σνακ.

4. Eπίσημη Ιστοσελίδα Πολιτιστικού Κέντρου

Από τον Μάρτιο 2015, το Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα, με ηλεκτρονική διεύθυνση: http://culturalcenterofstrovolos.org.cy/

 

politistiko_kentro1

politistiko_kentro2