Άρθρο Δημάρχου Στροβόλου «Γεφύρι Αλεξανδρουπόλεως» και όχι πια «γεφύρι της Άρτας»

Μπήκε το νερό στο αυλάκι για την κατασκευή της γέφυρας πάνω από τον Πεδιαίο ποταμό στην οδό Αλεξανδρουπόλεως, παρά το Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου. Ήδη τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα– Δημοσίων Έργων και Πολεοδομίας και Οικήσεως– έχουν παραδώσει τα σχέδια για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της περιοχής, το οποίο δεν θα αφορά μόνον την κατασκευή γέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο.

Πρόκειται για ευρείας κλίμακας έργο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται, εκτός της γέφυρας, ο δρόμος πρωταρχικής σημασίας, ο οποίος θα ενώνει τη λεωφόρο Στροβόλου με τη λεωφόρο Αρχαγγέλου όπως και κατασκευαστικά έργα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, που θα επηρεάζουν τις οδούς Αλεξανδρουπόλεως, Βοσπόρου, Κανάρη και Μακεδονιτίσσης.

Το γεφύρι της Αλεξανδρουπόλεως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «γεφύρι της Άρτας» και όχι αδικαιολόγητα. Είναι ένα από τα έργα που αναβαλλόταν επί σειρά ετών για διάφορους λόγους, τους οποίους έχουμε αναφέρει στο παρελθόν. Και εκεί ανήκουν πλέον, μιας και προχωρά το έργο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της περιοχής θα παρουσιαστεί από τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα στο Δημοτικό Μέγαρο τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00, ενώ βρίσκεται ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.strovolos.org.cy/wp-content/uploads/parusiasiKataskeviNeouDromou.pdf)

Αυτή δεν είναι ώρα για αναζήτηση ευθυνών για τους λόγους καθυστέρησης. Είναι ώρα για έργα. Για βιώσιμα έργα, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και παράλληλα θα σέβονται το φυσικό περιβάλλον και την φυσική ομορφιά και κληρονομιά του Δήμου μας.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στη δημόσια παρουσίαση του Σχεδίου, με το Δημοτικό Συμβούλιο να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των επηρεαζόμενων δημοτών. Και καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, περί τα τέλη του 2020, αρχές του 2021.

Αντρέας Παπαχαραλάμπους
Δήμαρχος Στροβόλου