Χαιρετισμός Δημάρχου στη Θεατρική Παράσταση «Κωδικός Κόκινο/A Few Good Men», 26/9/17 – Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, που φιλοξενεί απόψε την παράσταση «Κωδικός Κόκκινο/ A few good Men» από την Alpha Square, με την οποία ολοκληρώνεται το  1ο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου.

Το νεοϊδρυθέν  Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου μας, το οποίο υπήρξε μια πρόσφατη πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, αγκαλιάστηκε αμέσως από το ένθερμο κοινό, το οποίο στήριξε όλες ανεξαιρέτως τις παραστάσεις, με αθρόα προσέλευση. Στο φετινό Φεστιβάλ Θεάτρου εντάχθηκαν παραγωγές από κυπριακά θεατρικά σχήματα, παρουσιάζοντας έργα ποικίλου ενδιαφέροντος, για κάθε ηλικία. Προτεραιότητα μας θα είναι πάντα η στήριξη της Κυπριακής Δημιουργίας και των καλλιτεχνών μας που ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια δίνουν πραγματικό αγώνα επιβίωσης.

Τα δύο στολίδια του Δήμου μας, αλλά και όλης της Μείζονος Λευκωσίας, το Δημοτικό Θέατρο που βρισκόμαστε απόψε εδώ, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, πρόσφεραν στέγη και ένα ζεστό περιβάλλον στο Φεστιβάλ του Δήμου μας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ Θεάτρου κλείνει απόψε με την παράσταση «Κωδικός Κόκκινο», μια εξαιρετική αποτύπωση της διεθνούς θεατρικής επιτυχίας “A few Good Men”, του συγγραφέως Aaron Sorkin. Το έργο σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, η παράσταση απόψε έχει και φιλανθρωπική διάσταση, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Με δεδομένη πλέον την επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου, κλείνουμε ραντεβού για το επόμενο Φεστιβάλ το 2018, με εμπλουτισμένο περιεχόμενο, με δράσεις και παραστάσεις από την Κύπρο, με ανοικτό το ενδεχόμενο για φιλοξενία παραστάσεων και από το εξωτερικό.

Σας ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας απόψε. Ας απολαύσουμε την παράσταση.

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους
Δήμαρχος Στροβόλου
26 Σεπτεμβρίου 2017